ΤΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ ΝΗΣΙ LiveWire Ρέννος Oιχαλιώτης - Πέτρος Στεφανέας «Μια μυθοπλαστική ανατομία της παγκοσμιοποίησης και των αξιών της» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Απριλίου 2021

ΤΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ ΝΗΣΙ LiveWire Ρέννος Oιχαλιώτης - Πέτρος Στεφανέας «Μια μυθοπλαστική ανατομία της παγκοσμιοποίησης και των αξιών της»

 …ένα road movie της τεχνολογίας και της (οικονομικής, πολιτικής) απάτης. Μαθηματική σκέψη, τεχνητή νοημοσύνη και πολιτική εμπλέκονται σε έναν εξαιρετικά καλοστημένο ιστό»


 Το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ό,τι εμφανίζεται εφησυχαστικά σαν μεμονωμένη εκδήλωση ψηφιακού οικονομικού εγκλήματος εξελίσσεται περίτεχνα σε μια παγκόσμια απειλή για το διεθνές σύστημα μέσα από ένα κουβάρι εξελίξεων που θα κληθεί να ξεδιαλύνει ένας αξιωματικός πληροφοριών και μια ειδική ομάδα της Ιντερπόλ.

Σε αυτό το πολιτικό και αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στις αρχές του αιώνα μας, σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους, η πλοκή γίνεται όχημα για να ψηλαφήσει τα μεγάλα ζητήματα που διακατέχουν την εποχή μας.

Μας ξεναγεί σε μια μυθοπλαστική ανατομία της παγκοσμιοποίησης και των αξιών της, μέσα από έναν συνθετικό διάλογο για την πολιτική της οικονομικής ολιγαρχίας, των μεγάλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, των διεθνών δημοσιογραφικών δικτύων, αλλά και των κατευθύνσεων της επιστημονικής έρευνας, στο σκηνικό που διαμορφώνει καταλυτικά η ηθική των νέων τεχνολογιών.

Μια μυθοπλαστική ανατομία της παγκοσμιοποίησης και των αξιών της.

«Επιμένουμε να καυχιόμαστε υποκριτικά και θρασύδειλα, κραδαίνοντας το ξεσκισμένο λάβαρο του ακτινοβόλου μέλλοντος, όταν τρέμουμε κάθε στιγμή για την επόμενη μέρα που θα ξημερώσει στον κόσμο, όταν ζούμε στο φόβο και στη μοναξιά».


 Ο Ρέννος Οιχαλιώτης αποφοίτησε από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Αθηνών και πήρε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη Νεότερη Ευρωπαϊκή και Βαλκανική Ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του Λονδίνου αντίστοιχα.

Στη λογοτεχνία έχει δημοσιεύσει τη συλλογή διηγημάτων «Εφ(ι)αλτήριο» (Αρμός: Αθήνα 2012). Ασχολείται με την επιμέλεια και διόρθωση κειμένων.

Ο Πέτρος Στεφανέας είναι επίκουρος καθηγητής στον Τομέα Μαθηματικών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. Ειδικεύεται μεταξύ άλλων στην ηθική της πληροφορίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Βιβλία ποίησής του κυκλοφορούν στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Σερβία και την Ισπανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............