Οδοστρωτήρας στα εργασιακά δικαιώματα – Τηλεδιάσκεψη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης - Ρόδου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Απριλίου 2021

Οδοστρωτήρας στα εργασιακά δικαιώματα – Τηλεδιάσκεψη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης - Ρόδου

 Στο πλαίσιο των συστηματικών επαφών και του διαλόγου που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με τις οργανώσεις των εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας και την επίθεση που υφίσταται από τις κυβερνητικές πολιτικές, η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπολου και η Αναπλ. Τομεάρχης για θέματα Πρόνοιας Θεανώ Φωτίου, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, είχαν την Πέμπτη 8/4, τηλεδιάσκεψη με τους Προέδρους, Αντιπροέδρους και Γενικούς Γραμματείς των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης και της Ρόδου, στην οποία συμμετείχαν και οι βουλευτές της Κρήτης και της Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

 


«Εν μέσω πανδημίας, βαθύτατης οικονομικής ύφεσης και με την ανεργία στα ύψη, η Κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να εξαπολύσει μια άδικη επίθεση εναντίων των εργαζομένων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος συμμετείχε στη τηλεδιάσκεψη, τονίζοντας: «Οι προωθούμενες αλλαγές στις αμοιβές, στο ωράριο εργασίας, στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά και στο πλαίσιο δράσεις των συλλογικών φορέων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, απορρυθμίζουν την αγορά εργασίας και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τον αγώνα των εργαζομένων και να παλέψουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο, έτσι ώστε να μην υλοποιηθούν αυτά τα σκληρά νεοφιλελεύθερα σχέδια.».

 

Οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων εξέφρασαν την αγωνία και την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της κρίσης και των κυβερνητικών επιλογών στους εργαζομένους και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στις αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει ότι θα φέρει η κυβέρνηση με το «εργασιακό νομοσχέδιο».

Οι τομεάρχες και οι παριστάμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δήλωσαν ότι είναι απαράδεκτο εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, αύξησης της ανεργίας και γενικευμένης εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, η κυβέρνηση της Ν.Δ. να συνεχίζει απτόητη την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την επίθεση στους εργαζομένους και τα δικαιώματα τους. Τόνισαν ότι το  «εργασιακό νομοσχέδιο» που ετοιμάζει ο κ.Χατζηδάκης στοχεύει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στη γενίκευση της ελαστικής και φθηνής εργασίας, στην αποδιάρθρωση του ωραρίου εργασίας και στην κατάργηση του οκταώρου, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις, όπως ο ίδιος ο Υπουργός Εργασίας έχει δηλώσει, καθώς και στη θέσπιση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, χωρίς κανόνες, ακόμη το Σαββατοκύριακο.

Τόνισαν επίσης, ότι με τον δήθεν «εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας» και τη προανεγγελθείσα ανατροπή του ν.1264/82 σχεδιάζεται από την κυβέρνηση η υπονόμευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία και κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης, και διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους των Εργατικών Κέντρων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων για την υπεράσπιση του μόχθου και των δικαιωμάτων τους και θα δώσει αποφασιστικά τη μάχη  στη Βουλή και στην κοινωνία απέναντι στον εργασιακό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Κατά τη συνάντηση, η οποία εντάσσεται στις δράσεις ενημέρωσης και διαλόγου που οργανώνει ο Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις γύρω από τα εργασιακά θέματα και το σχέδιο νόμου για τις εργασιακές σχέσεις και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που πρόκειται να φέρει στο άμεσο μέλλον η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............