Πράσινοι: Συνέδριο για την μετά-Covid19 εποχή και πρωτοβουλίες για ενότητα και αυτονομία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2021

Πράσινοι: Συνέδριο για την μετά-Covid19 εποχή και πρωτοβουλίες για ενότητα και αυτονομία

 Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες του νέου κόμματος των Πράσινων για το διαδικτυακό τους συνέδριο, Σάββατο και Κυριακή, 24 & 25 Απριλίου. Στο επίκεντρο θα βρεθούν προγραμματικά θέματα αιχμής, αλλά και η τελική επεξεργασία της πρότασης των Πράσινων για Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου, με στόχο να ανοίξει τον δρόμο για κοινή αυτόνομη κάθοδο των πράσινων δυνάμεων της χώρας στις βουλευτικές εκλογές, και αυτόνομη παρουσία τους στην επόμενη Βουλή.


Το συνέδριο θα ανοίξει το Σάββατο το πρωί στις 10.30 με χαιρετισμούς από ευρωβουλευτές της ομάδας των Πράσινων/EFA, πράσινα και πειρατικά κόμματα άλλων χωρών, αλλά και ελληνικών κομμάτων του ευρύτερου πράσινου χώρου: από την Ελλάδα έχουν προσκληθεί για χαιρετισμό οι Οικολόγοι Πράσινοι, το Κόμμα για τα Ζώα και η Πράσινη Αριστερά.

Θα ακολουθήσει το Σάββατο η συζήτηση για τα προγραμματικά ζητήματα:

• Οι προγραμματικές θέσεις για τη μετά-CoViD εποχή.
• Η Δυτική Μακεδονία μετά τον λιγνίτη, με αναλυτική πρόταση διαλόγου με την τοπική κοινωνία για Πράσινη Μετάβαση, με Δικαιοσύνη και Βιώσιμη Ευημερία για όλους.


Για την Κυριακή είναι προγραμματισμένη η συζήτηση:

• Για τις εκτιμήσεις των Πράσινων για την πολιτική συγκυρία.
• Για την πρόταση δημιουργίας Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου, με ορίζοντα την κοινή κοινή αυτόνομη κάθοδο των πράσινων δυνάμεων της χώρας στις βουλευτικές εκλογές, όποτε προκηρυχθούν.


Στην πορεία προς το συνέδριο έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι περιφερειακές συνδιασκέψεις των Πράσινων, με την εκλογή νέων μελών του Συμβουλίου από τις περιφερειακές οργανώσεις και τις θεματικές ομάδες.

Για την Πέμπτη το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη και η τηλεδιάσκεψη που είχαν ζητήσει οι Πράσινοι με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος-EGP, προκειμένου να ενημερώσουν για τις προτάσεις τους και ιδιαίτερα για το Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου και την προοπτική κοινού αυτόνομου πράσινου ψηφοδελτίου.

Το νέο κόμμα των Πράσινων ιδρύθηκε πέρσι σε διαδικτυακό συνέδριο την πρώτη μέρα της άνοιξης, στις 20-21 Μαρτίου 2020. Ένα χρόνο περίπου από τότε, έχει ήδη κάνει σημαντικές παρεμβάσεις και φιλοδοξεί να κάνει ακόμη περισσότερα, με στόχο να φθάσει και στη χώρα μας το διεθνές Πράσινο Κύμα. Περισσότερα για τις δυνάμεις που συσπειρώνουν οι Πράσινοι και τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις τους, στο https://prasinoi.eu/2021/03/22/pros-synedrio-oi-prasinoi-tis-autonomias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............