Ενέργειες εφαρμογής των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων απο τον Ο.Λ.Η - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2021

Ενέργειες εφαρμογής των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων απο τον Ο.Λ.Η

 Ενόψει της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας για την σαιζόν 2021, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου έχει ήδη ξεκινήσει τους προγραμματισμούς και τις απαιτούμενες ενέργειες εφαρμογής των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πρωτεύουσας σημασίας για την Διοίκηση του ΟΛΗ αποτελεί η επικαιροποίηση, του ιδιαίτερα επιτυχημένου σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση περιστατικών Δημόσιας Υγείας στο Λιμάνι του Ηρακλείου, σχέδιο που διατέθηκε ως πρότυπο σε πολλά λιμάνια της χώρας.


Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, τηλεδιάσκεψη υπό την επιστημονική καθοδήγηση του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας κυρίου Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, και της Αναπληρώτριας. καθηγήτριας Υγιεινής και Επιδημιολογίας κυρίας Βαρβάρας Μουχτούρη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συντονιστών της Ευρωπαϊκής Κοινής Δράσης EU HEALTHY GATEWAYS.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του ΟΛΗ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μηνάς Παπαδάκης και η υπεύθυνη Κρουαζιέρας κ. Κυριακή Καμπανά, ενώ από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς συμμετείχαν η κ. Λένα Μπορμπουδάκη, Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο ιατρός Δημόσιας Υγείας Μανώλης Λουμπούνης, Αν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, ο επόπτης Δημόσιας Υγείας Δρ. Αντώνης Παπαδάκης, Αν. Προϊστάμενος Τμήματος Δημόσιας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφέρειας Κρήτης και ο κ. Σταύρος Παπαδεράκης Προϊστάμενος Τομέων Επιθεώρησης-Ναυτολογίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει συναφθεί μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και του ΟΛΗ, και αφορά στην επιστημονική καθοδήγηση του λιμένος Ηρακλείου σε θέματα του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού και της επικαιροποίησης του Σχεδίου Δράσης Λιμένα για την αντιμετώπιση περιστατικών δημόσιας υγείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μηνάς Παπαδάκης και ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Βαρδαβάς, ευχαριστούν ιδιαίτερα τον Καθηγητή κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και την Δρ. Βαρβάρα Μουχτούρη, που παρά το εξαιρετικά βεβαρημένο επαγγελματικό τους πρόγραμμα, συνδράμουν αφιλοκερδώς μέσω αυτής της πρωτοποριακής συνεργασίας, καθώς και σύσσωμους τους τοπικούς φορείς, που για ακόμη μία φορά προσφέρουν αφειδώς την πολύτιμη βοήθειά τους και τον εργασιακό χρόνο τους και στέκονται αρωγοί στους κοινούς στόχους του ΟΛΗ, για την ασφαλή επανεκκίνηση της κλάδου της παγκόσμιας Κρουαζιέρας στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............