Κανένα μέτρο στήριξης για τους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας - Κ.ΑΛ.Ο. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Απριλίου 2021

Κανένα μέτρο στήριξης για τους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας - Κ.ΑΛ.Ο.

 Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας - Κ.ΑΛ.Ο., καθώς και τις αρνητικές κοινωνικές συνέπειες που αυτά συνεπάγονται, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή 44 ακόμα Βουλευτών.

 


«Παρά το ότι σε όλη την Ευρώπη, οι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης, για την Κυβέρνηση της ΝΔ παραμένουν αόρατοι» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης αυτών των Φορέων, είχε προδημοσιεύσει το 2018 πρόσκληση για την επιχορήγησή τους, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ. Κίνηση που, δυστυχώς, δεν συνεχίστηκε από την παρούσα Κυβέρνηση. Γι’ αυτό και επανέρχομαι για 3η φορά στο θέμα, ζητώντας σαφείς δεσμεύσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις: Έχει ολοκληρωθεί ο επανασχεδιασμός της πρόσκλησης για την επιχορήγηση των Υφιστάμενων Φορέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας;».

 

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει αναδειχθεί και στο παρελθόν από τον Χάρη Μαμουλάκη, με δυο Ερωτήσεις: Η πρώτη, τον Σεπτέμβριο του 2019 όπου και δόθηκε η απάντηση ότι «θα εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για την επιχορήγησή τους» χωρίς όμως ποτέ να υλοποιηθεί αυτή η κυβερνητική δέσμευση. Γεγονός που ανάγκασε τον Χάρη Μαμουλάκη να επανέλθει τον Ιούλιο του 2020 με νέα Ερώτηση, όπου και δόθηκε η απάντηση ότι δεν προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............