Υπεγράφη η σύμβαση για την τρίτη γραμμή Mini Bus με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαρτίου 2021

Υπεγράφη η σύμβαση για την τρίτη γραμμή Mini Bus με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

 Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 19 Μαρτίου στη Λότζια η σύμβαση με τίτλο «Εκτέλεση Αστικής Συγκοινωνίας για τη λειτουργία της 3ης Γραμμής Mini Bus και την πιλοτική λειτουργία Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων».


Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργο Βουλγαράκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση, τίθεται πλέον σε λειτουργία μία ακόμα δωρεάν γραμμή Mini Bus με αφετηρία τον χώρο στη γέφυρα της Εθνικής Οδού, μεταξύ Λ. Κνωσσού και οδού Ερυθραίας, στην περιοχή Μπεντεβή η οποία θα εξυπηρετεί κυρίως τους κατοίκους των νοτίων προαστίων. Οι χρήστες θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν στο πάρκινγκ της αφετηρίας και να χρησιμοποιούν δωρεάν τα Mini Bus για την πρόσβασή τους στο κέντρο της πόλης.

Η τρίτη γραμμή ξεκινά την Δευτέρα 22 Μαρτίου και το ωράριο λειτουργίας της, λόγω και των μέτρων προστασίας από την διασπορά του Covid – 19, είναι 07.00 το πρωί έως 3 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως και Σάββατο, με δρομολόγιο κάθε τέταρτο. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα επεκταθεί και το απόγευμα.

Η διαδρομή της 3ης Γραμμής Mini Bus είναι :

Αφετηρία, οδός Ερυθραίας, οδός Θ. Σκορδαλού, Λ. Κνωσού, Λ. Δημοκρατίας (μέχρι Καλαμά), οδός Καποδιστρίου, οδός Χρυσοστόμου, πλατεία Κύπρου (1η στάση), οδός Έβανς, Πλ. Κορνάρου (2η στάση), οδός Κ. Λουκάρεως, οδός Αγίου Μηνά (3η στάση), Λ. Καλοκαιρινού (4η & 5η στάσεις), Χανιώπορτα, Πύλη Βηθλεέμ (6η στάση), Πολιτιστικό Κέντρο (7η στάση), Πλ. Κύπρου (8η στάση), Λ. Κνωσού, και επιστροφή στην αφετηρία.

Τη διαδρομή θα πραγματοποιούν δύο ηλεκτρικά λεωφορεία μαζί με δύο συμβατικά. Τα κριτήρια με τα οποία σχεδιάστηκε η διαδρομή ήταν η παροχή δυνατότητας στους χρήστες για άμεση πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, χωρίς Ι.Χ. αλλά και η διέλευση από σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της παλιάς πόλης του Ηρακλείου.

Η χρηματοδότηση για την απόκτηση των δυο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από τον Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου EcoRouts .

Αμέσως μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος δήλωσε: «Με την έναρξη λειτουργίας της νέας γραμμής Mini Bus ολοκληρώνεται μια σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση στη λειτουργία της πόλης η οποία έχει αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης χιλιάδων δημοτών.

Παράλληλα, το Ηράκλειο μπαίνει πλέον και επισήμως στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουμε το περιβάλλον, προσφέρουμε στους δημότες εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, δημιουργούμε ένα κέντρο χωρίς Ι.Χ.»

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη λειτουργούν δύο γραμμές Mini Bus, η κόκκινη γραμμή με αφετηρία το λιμάνι, η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους των ανατολικών περιοχών της πόλης και η μπλε γραμμή με αφετηρία το Παγκρήτιο Στάδιο, η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους των δυτικών περιοχών της πόλης.

Με τη πράσινη γραμμή που ξεκινάει άμεσα θα εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι των νοτίων περιοχών της πόλης. Επιπλέον, με την επικάλυψη των διαδρομών και τη χρήση κοινών στάσεων, ο χρήστης μπορεί με μόνο μία μετεπιβίβαση να προσεγγίσει περισσότερες περιοχές της πόλης.

Ο Δήμος Ηρακλείου, με αφορμή και το έργο ανάπλασης στον Σταυρό που επέβαλε νέα κυκλοφοριακά δεδομένα και προκειμένου να ανακουφίσει το κέντρο από τα Ι.Χ., ανέλαβε το κόστος χρήσης των μετακινήσεων με τα Mini Bus, προσφέροντας έτσι κίνητρο στους δημότες που θα τα επιλέξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............