Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ για τον Τουρισμό» στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη - Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαρτίου 2021

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ για τον Τουρισμό» στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη - Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 Συζητήθηκε στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής 19 Μαρτίου, η Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με θέμα το πρόγραμμα «Εξοικονομώ στον Τουρισμό». Ένα ζήτημα που έχει αναδειχθεί και κατά το παρελθόν με σχετική Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη, χωρίς όμως να έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις.

 



Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δεσμεύτηκε ότι θα κατατεθεί το πρόγραμμα μέχρι τον Ιούνιο του 2021 με αρχική χρηματοδότηση 100 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει αύξηση του ποσού από το Ταμείο Ανάκαμψης, κατά 500 εκ., χωρίς να ξεκαθαρίζει όμως ποιες δαπάνες θα θεωρηθούν επιλέξιμες. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι θα ισχύουν τα αυστηρά κριτήρια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αφήνοντας ερωτηματικά στο κατά πόσο θα μπορούν να ενταχθούν τουριστικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

 

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο αν. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Συνεχίζουμε να πιέζουμε για την εξεύρεση λύσεων σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, αυτό της περιβαλλοντικής αναβάθμισης των πολύ μικρών, μικρών και μικρομεσαίων τουριστικών καταλυμάτων με την στήριξη της Πολιτείας. Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό ότι εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης και των δυσμενών συνθηκών που η πανδημία διαμορφώνει, ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να δώσει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, στους βιώσιμους τουριστικούς προορισμούς μικρότερων συγκεντρώσεων και στη συρρίκνωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του κλάδου. Μια τέτοια μετάβαση, απαιτεί πόρους και σχεδιασμό που να κατατείνει προς αυτή την κατεύθυνση. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε το ζήτημα, με στόχο να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις που θα καλύπτουν τις πολλές μικρές επιχειρήσεις του τουρισμού. Χωρίς αποκλεισμούς και αστερίσκους.».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............