Τα προβλήματα της εστίασης στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης του #estiasigreece με Χαρίτση, Μαμουλάκη και Σαρακιώτη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Μαρτίου 2021

Τα προβλήματα της εστίασης στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης του #estiasigreece με Χαρίτση, Μαμουλάκη και Σαρακιώτη

 Για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης συνομίλησαν με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας #estiasigreece, η οποία αριθμεί 50 σωματεία και συλλόγους απ’ όλη τη χώρα, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης και οι Αν. Τομεάρχες Ανάπτυξης Χάρης Μαμουλάκης και Γιάννης Σαρακιώτης.


«Ο ψηφιακός μαραθώνιος των συναντήσεών μας με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, συνεχίστηκε με εκπροσώπους 50 σωματείων του κλάδου της εστίασης. Ενός κλάδου που εκτός από την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί, βρίσκεται αντιμέτωπος και με το αλαλούμ που δημιουργείται από τις αντιφατικές δηλώσεις της Κυβέρνησης περί επανεκκίνησής του, γεγονός που εντείνει την ανασφάλεια σε επαγγελματίες και εργαζόμενους» ανέφερε σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Όπως είναι γνωστό, έχουμε εγκαίρως ζητήσει την υλοποίηση ενός προγράμματος μη επιστρεπτέας αποζημίωσης για τον κλάδο, επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής της, κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και για την περίοδο μετά το lockdown, μείωση του ΦΠΑ στο 6% και ρύθμιση των φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και του ιδιωτικού χρέους της κρίσης με κούρεμα του αρχικού κεφαλαίου, στα πρότυπα της ρύθμισης των 120 δόσεων που είχε εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε την Κυβέρνηση να αφουγκραστεί τις προτάσεις μας, έτσι ώστε την επόμενη μέρα να είναι όλες οι επιχειρήσεις ανοιχτές και όλοι οι εργαζόμενοι στη θέση τους.».

Μέσω της τηλεδιάσκεψης, αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά η αναγκαιότητα για ουσιαστικά μέτρα στήριξης της εστίασης ώστε να επιβιώσει σήμερα, καθώς και για μέτρα εξορθολογισμού την επόμενη μέρα, τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Υπογραμμίστηκε επίσης ότι «μόλις το 12% από τις επιστρεπτέες προκαταβολές 1 έως 5 κατευθύνθηκε σε επιχειρήσεις της εστίασης», «χιλιάδες επιχειρήσεις έμειναν εκτός της επιστρεπτέας 6», ενώ «αποκλείστηκαν και από τα προγράμματα ενίσχυσης των περιφερειών». «Το άνοιξε - κλείσε μεταφράζεται σε συσσώρευση χρεών για πολλές επιχειρήσεις» πρόσθεσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου, τονίζοντας ότι «κρίσιμο είναι να επαναλειτουργήσουμε χωρίς πισωγυρίσματα και με προϋποθέσεις βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις».

Η τηλεδιάσκεψη έλαβε μέρος σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τους συμμετέχοντες να δεσμεύονται για συνέχεια της συνεργασίας τους, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα θετική η οργάνωση των επιχειρηματιών του κλάδου με εκπροσώπηση από όλη την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............