Συνάντηση Ηγουμενίδη-Αρναουτάκη για την υγειονομική θωράκιση της Κρήτης με πόρους ύψους 45 εκατ ευρώ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Μαρτίου 2021

Συνάντηση Ηγουμενίδη-Αρναουτάκη για την υγειονομική θωράκιση της Κρήτης με πόρους ύψους 45 εκατ ευρώ

  «Ουσιαστική και έμπρακτη η συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης στη μάχη κατά της πανδημίας» τονίζει ο Νίκος Ηγουμενίδης κατά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και με αντικείμενο όλα τα σημαντικά έργα που αφορούν σε κρίσιμες υποδομές και εξοπλισμό στον τομέα της υγείας για την Κρήτη



Εκτεταμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης με αντικείμενο την υγειονομική θωράκιση της Κρήτης.


Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν οι αναγκαίες ενέργειες και οι επικείμενες ενισχύσεις των δομών υγείας της Κρήτης, ενώ ιδιαίτερα  τονίστηκε ότι η Περιφέρεια Κρήτης συνολικά ενισχύει την υγεία στην Κρήτη με πόρους ύψους 45 εκατ. ευρώ.


Πρώτον, η Περιφέρεια έχει ήδη διαθέσει 1,5 εκ ευρώ για τις ανάγκες της Κρήτης στον τομέα της υγείας. Δεύτερον διασφαλίζει μέχρι το 2023 με οικονομική ενίσχυση ύψους 23,5 εκατ. ευρώ τη μισθοδοσία του εξειδικευμένου προσωπικού σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και δομές υγείας της Κρήτης. Και, τρίτον, τα ενταγμένα έργα που αφορούν στην υγεία στην Κρήτη αγγίζουν τα 20 εκ ευρώ.


Στα ενταγμένα έργα ύψους 20 εκατ ευρώ που αξίζει κανείς να σταθεί, όπως αναφέρει ο βουλευτής, συγκαταλέγονται η προμήθεια 25 Ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Κρήτηςη κατασκευή νέων πτερύγων στο Βενιζέλειο (με ποσό ένταξης 7.594.510 ευρώ), η προμήθεια και εγκατάσταση βιοϊατρικού εξοπλισμού για το ΠαΓΝΗ, το νέο ισόγειο κτίριο στο Περιφερειακό Ιατρείο Ψαρής Φοράδας, η προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Βενιζέλειο, η ανέγερση περιφερειακού ιατρείου στο Θραψανό – «έργα που θωρακίζουν αποτελεσματικά την Κρήτη», σημειώνει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.


Αξίζει να τονιστεί ότι σε όλες τις προηγηθείσες συναντήσεις του Νίκου Ηγουμενίδη με τον Περιφερειάρχη έχουν συζητηθεί λεπτομερώς και με εποικοδομητικό τρόπο υλοποιηθεί η εξασφάλιση αναγκαίων πόρων τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τον εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας στα πλαίσια αναβάθμισης και ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού και για σημαντικές ανάγκες των Νοσοκομείων.


Σημειώνεται ότι αναφορικά με την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού Ηρακλείου με τις αναγκαίες γυναικολογικές πολυθρόνες (boom), αν και προσκλήθηκε, η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ δεν προσήλθε κατά τη συνάντηση, παρά την ολοκλήρωση όλων των ενεργειών της Περιφέρειας για τις γυναικολογικές καρέκλες που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στα επανειλημμένα αιτήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες των ιατρείων και των δημόσιων δομών.


Για το ίδιο θέμα, ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι «από τους ήδη διατεθειμένους πόρους 1,5 εκ. ευρώ για τις ανάγκες στην υγεία της Κρήτης, ειδικά για τις γυναικολογικές καρέκλες και για τη συγκεκριμένη ενίσχυση έχουν διασφαλιστεί πόροι ύψους 150.000 ευρώ από πλευράς της Περιφέρειας που είναι απαραίτητοι για τις γυναικολογικές καρέκλες στα περιφερειακά ιατρεία που επανειλημμένως έχουν θέσει το θέμα ότι έχουν άμεση ανάγκη από αυτόν τον εξοπλισμό με στόχο την εξυπηρέτηση του γυναικείου πληθυσμού», ενώ ο βουλευτής δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι «με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας μια τέτοια ενίσχυση αποκτά έμπρακτη αλλά και ιδιαίτερα συμβολική αξία. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να αφήνονται να ‘λιμνάζουν’ οι πόροι μιας τέτοιας ενίσχυσης σε βάρος των πολιτών».


Ο Νίκος Ηγουμενίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και προσωπικά για την συμβολή του στην προσπάθεια της υγειονομικής θωράκισης της Κρήτης, καθώς και για την έμπρακτη στήριξη του στη δημόσια υγεία με μια σειρά κομβικών έργων που αφορούν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.


«Είναι ουσιαστική και έμπρακτη η συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης στη μάχη κατά της πανδημίας», τόνισε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, ενώ δεν παρέλειψε να συμπαραταχθεί με την πρόσφατη επιστολή του Περιφερειάρχη για την άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στις απομακρυσμένες περιοχές του νησιού και για να αντιμετωπιστεί η ταλαιπωρία που παρατηρείται στην μεταφορά ηλικιωμένων και ευάλωτων πολιτών σε μακρινές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............