Το κτήριο ψυγείο στο λιμάνι του Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Μαρτίου 2021

Το κτήριο ψυγείο στο λιμάνι του Ηρακλείου



Το πενταώροφο κτήριο είχε κατασκευαστεί το 1960, αρχικά από μια υπηρεσία του τότε υπουργείου Γεωργίας, την ΑΓΡΕΞ, που ασχολούνταν με την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων. Λειτούργησε ως ψυγείο, με το ισόγειο να διαθέτει από μηχανές παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ψυκτικά μηχανήματα κι εγκαταστάσεις παραγωγής πάγου, μέχρι και γραφεία

Το 1978 το μόνο που λειτουργούσε ήταν η παραγωγή κολόνων πάγου, που διατίθεντο για τα ψυγεία πάγου αρκετών σπιτιών του Ηρακλείου και για τους ψαράδες. Μετά σταμάτησε και αυτή η διαδικασία, ενώ στη συνέχεια περιήλθε το κτήριο στην κυριότητα του ΟΛΗ, ο οποίος στη δεκαετία του 1990 έκανε μια μελέτη ανασκευής του, ώστε να εξακριβωθεί η στατική του επάρκεια - όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση - και να διαμορφωθεί ως μπίζνες σέντερ του λιμανιού, με γραφεία και καταστήματα. Μάλιστα μετά το 2000 η τότε διοίκηση του ΟΛΗ ανέθεσε μια οικονομοτεχνική μελέτη, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ...




Ο σκοπός, σήμερα είναι όλες οι εγκαταστάσεις του πρώην ψυγείου να μπορέσουν να αναπλασθούν και να προσφέρουν παροχές υπηρεσιών αντίστοιχες με άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. 


«Στα πλαίσια αυτά και χωρίς να αναμένουμε τις κατευθύνσεις του υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, προχωρούμε στη μελέτη και κατασκευή παιδικής χαράς και για ΑμΕΑ , η οποία γίνεται για πρώτη φορά τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης και έτσι πιστεύεται ότι θα ανοίξει τις πύλες του το λιμάνι του Ηρακλείου στους πολίτες.



Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εξαιρετικής σημασίας που έχει χαιρετιστεί πολύ θερμά από φορείς, ιδιώτες και οργανώσεις ΑμΕΑ. Στο εν λόγω κτήριο του ψυγείου αναμένονται προτάσεις από τους επενδυτές, οι οποίες θα αναδείξουν την ιστορικότητα και τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά του».




www.neakriti.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............