Στα Ταμπακαριά ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Μαρτίου 2021

Στα Ταμπακαριά ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης

 Την περιοχή των Ταμπακαριών και της Αγ. Κυριακής στη Χαλέπα, επισκέφθηκε την Τρίτη 02/03/2021, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου πραγματοποίησε εκτεταμένη αυτοψία στις υποδομές καθώς και τα κτίρια των βυρσοδεψείων.


Στην αυτοψία παρευρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Τσουπάκης και Γιάννης Νικηφοράκης, η πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Χρυσούλα Χατζηδάκη, συνοδευόμενη από υπηρεσιακά στελέχη, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων περιηγήθηκε στην περιοχή των Ταμπακαριών, όπου συζήτησε για το σχεδιασμό των παρεμβάσεων από πλευράς του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., σε μία διευρυμένη κλίμακα. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, όσο και μεγάλες υποδομές, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, όπως η κατασκευή του κεντρικού αγωγού ακαθάρτων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ..

Παράλληλα, στον Δήμαρχο Χανίων μεταφέρθηκε μια λίστα αιτημάτων από κατοίκους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αναφορικά με τον καθαρισμό, την απομάκρυνση των φερτών υλικών και την αποψίλωση της παραλίας της Αγ. Κυριακής. Ακόμα συζητήθηκε η εκβάθυνση του μικρού λιμένα, ο οποίος δεν είναι λειτουργικός και αποτρέπει την είσοδο βαρκών. Συζητήθηκαν επίσης ο καθαρισμός και η ανάδειξη της ιστορικής φυσικής πηγής της Αγ. Κυριακής, αλλά και η ανάγκη μικρών παρεμβάσεων κατά μήκους του δρόμου προς τις εγκαταστάσεις υγραερίου.

Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε ότι ο Δήμος Χανίων έχει υποβάλει ώριμη μελέτη που αφορά στην ανάπλαση της Αγ. Κυριακής και την ευρύτερη περιοχή των Ταμπακαριών, στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Αναπτυξης (Β.Α.Α) του Π.Ε.Π. Κρήτης, προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............