Σήμα κινδύνου από τους Συνδέσμους Καφεπωλών και Επαγγελματιών Επισιτισμού του Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Μαρτίου 2021

Σήμα κινδύνου από τους Συνδέσμους Καφεπωλών και Επαγγελματιών Επισιτισμού του Ηρακλείου

 Διαδοχικές συναντήσεις, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καφεπωλών ν. Ηρακλείου Αντώνη Χελιδώνη, καθώς και την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης ν. Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη και Νίκο Ρηγάκη αντίστοιχα, είχε το πρωί της Τρίτης 16 Μαρτίου ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.



Οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων παρουσίασαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά του νομού Ηρακλείου και τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις του κλάδου, καθώς και τις προτάσεις τους για τα μέτρα στήριξης που απαιτούνται, έτσι ώστε «να παραμείνουν βιώσιμες οι επιχειρήσεις την επόμενη μέρα» όπως τόνισε η Μαρία Αντωνακάκη. Μέτρα που πρέπει άμεσα να ληφθούν, αφού όπως ανέφερε ο Αντώνης Χελιδώνης «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμα και το 50% των επαγγελματιών να μην καταφέρει να ανοίξει ξανά τα καταστήματά τους».



Από την πλευρά του ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης Χάρης Μαμουλάκης, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως είναι οι μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, η επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής της, η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και για την περίοδο μετά το lockdown, η μείωση του ΦΠΑ στο 6%, η ρύθμιση των φορολογικών υποχρεώσεων, αλλά και του ιδιωτικού χρέους της κρίσης, κατά τα πρότυπα των 120 δόσεων της ρύθμισης που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και σε δήλωσή του τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει εγκαίρως, συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για τον κλάδο της εστίασης. Η Κυβέρνηση, δυστυχώς, αρκείται σε ημίμετρα, οδηγώντας τις επιχειρήσεις στο κλείσιμο και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. 


Αυτή η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, ένα θέμα που αφορά την επιβίωση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, αποδεικνύει και την απώλεια κάθε επαφής με την πραγματικότητα που διακρίνει τους κυβερνώντες.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............