Πράσινοι: Συνέδριο ενότητας και αυτονομίας 24-25 Απριλίου 2021 - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαρτίου 2021

Πράσινοι: Συνέδριο ενότητας και αυτονομίας 24-25 Απριλίου 2021

 Σε νέο Συνέδριο προχωρούν οι Πράσινοι στις 24-25 Απριλίου 2021, ένα χρόνο μετά το Ιδρυτικό τους Συνέδριο, για να εξειδικεύσουν την τακτική τους και τον διακηρυγμένο στόχο τους για συσπείρωση του πράσινου χώρου.


Η πανδημία και η πρωτοφανής συγκυρία, την οποία βιώνουν οι πολίτες και όλος ο πλανήτης, κάνουν δραματικά επίκαιρες τις πράσινες προτάσεις. Η δημιουργία των Πράσινων ήδη έχει επηρεάσει τις εξελίξεις στον χώρο της πολιτικής οικολογίας, που αναζητά τρόπους ανασυγκρότησης ώστε να εκφραστεί και στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό πράσινο κύμα.

Στην κατεύθυνση ενός ενιαίου, αυτόνομου και δυναμικού πράσινου σχήματος, το Συνέδριο των Πράσινων θα έχει δύο άξονες:

  • την εξειδίκευση της τακτικής τους στη συγκυρία και την προετοιμασία για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και
  • τις προγραμματικές προτάσεις μας για τη μετά-covid εποχή.

Το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος των Πράσινων πραγματοποιήθηκε ψηφιακά την 1η ημέρα της Άνοιξης, στις 21-22 Μαρτίου 2020 και υιοθέτησε αναλυτική πολιτική απόφασηκαταστατικόπρογραμματικές θέσεις και εξέλεξε τα μέλη του Συμβουλίου και της Γραμματείας. Ως κόμμα αναγνωρίστηκε, μετά από κατάθεση 244 υπογραφών ιδρυτικών μελών στον Άρειο Πάγο, στις 5 Μαΐου 2020.Και ήδη έχουν κάνει αίτηση για ένταξη του κόμματος ως πλήρους μέλους στο E.G.P.

Είναι πεποίθηση των Πράσινων ότι μόνο ενωμένος και αυτόνομος θα καταφέρει ο πράσινος χώρος να προάγει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τις αρχές του και τις επιδιώξεις του για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Μάλιστα, εκτός από ανεξάρτητα στελέχη του Οικολογικού κινήματος και του εναλλακτικού χώρου, συμμετέχουν ήδη ως ιδρυτικά μέλη των Πράσινων τα κόμματα:

  • οι Πράσινοι - Αλληλεγγύη, που είχαν συμμετάσχει και στις ευρωεκλογές του 2014 και του 2019,
  • το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, που είναι τακτικό μέλος του PPI (πειρατική Διεθνής) και ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κόμματος των πειρατών(PPEU), με 4 ευρωβουλευτές στην ομάδα των Greens/EFA του ευρωκοινοβουλίου.

Οι Πράσινοι εκτιμούν πως μόνον η αυτόνομη παρουσία στη Βουλή μπορεί να εξασφαλίσει σεβασμό και υλοποίηση των πράσινων προγραμματικών θέσεων. Γι’ αυτό και έχουν προχωρήσει σε κριτική αποτίμηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΠ κατά την περίοδο 2015-2019, δίνοντας έμφαση στην πολιτική της απέναντι στις εξορύξεις.

Οι Πράσινοι παρεμβαίνουν στα κοινά με δράσεις, όπως η εκστρατεία κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και την Κρήτη, με υποστήριξη/συμμετοχή στα κινήματα πολιτών καθώς και κοινές δηλώσεις με τους Πράσινους της Τουρκίας για την Αγιά-Σοφιά και την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, διατυπώνοντας θέσεις για την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση με συγκεκριμένες προτάσεις διεξόδου, όσο και με εκδηλώσεις και δελτία Τύπου για σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας και την πράσινης ατζέντας.

Τα στελέχη των Πράσινων έχουν αναπτύξει αξιόλογη δράση και παρουσία στις τοπικές και πανελλαδικές πρωτοβουλίες και δικτυώσεις, που αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα περιβάλλοντος, δικαιωμάτων, υγείας κτλ, οργανώνοντας και σχετικές διαδικτυακές συζητήσεις. Μεταξύ τους συγκαταλέγονται πρόσωπα με πορεία δεκαετιών και κεντρικό ρόλο στον οικολογικό χώρο, με σημαντική πολιτική, επαγγελματική και κοινωνική δράση σε ζητήματα περιβάλλοντος, δικαιωμάτων και δημοκρατίας όσο και νεότερα πρόσωπα, που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και διάθεση για προσφορά.

Οι Πράσινοι αγωνίζονται για πολιτικές που θα βάλουν φρένο στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την κοινωνική αποσύνθεση. Πολιτικές που θα μας επιτρέψουν να σχεδιάσουμε ένα μέλλον ευημερίας, κάνοντας ειρήνη με τη φύση. Στη γεωργία, στον τουρισμό, στις υπηρεσίες, στην αλιεία, στις καινοτόμες ιδέες. Οι Πράσινοι της δράσης, των κινημάτων, της αλληλεγγύης θέλουν να αλλάξουν τη ζωή εδώ και τώρα. Η αυτονομία αλλά και η ενότητα του Πράσινου χώρου αποτελούν μονόδρομο, ώστε να είμαστε παρόντες και δυνατοί στη Βουλή, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές. Θέλουν να οικοδομήσουν έναν νέο, ενιαίο, αξιόπιστο, αυτόνομο, ισχυρό Πράσινο φορέα, συσπειρώνοντας τον κόσμο των δράσεων και της δημιουργίας.


Οι Πράσινοι της αυτονομίας είναι εδώ και θα εκπροσωπηθούν δυναμικά στην επόμενη Βουλή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............