«Κτηνοτρόφοι σε αδιέξοδο στα Χανιά» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Φεβρουαρίου 2021

«Κτηνοτρόφοι σε αδιέξοδο στα Χανιά»

 Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων, με τον Σύλλογό τους να κάνει λόγο για «δραματικά προβλήματα». Όπως αναφέρουν οι εν λόγω σε ανακοίνωσή τους: «τα προϊόντα μας πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω του κόστους παραγωγής, ενώ πολλά από αυτά μένουν αδιάθετα. Αυτή την στιγμή για παράδειγμα, πουλάμε τα αρνιά στα 4 ευρώ το κιλό και το γάλα το αγοράζουν από εμάς από 75 έως 80 λεπτά το κιλό». 


Ταυτόχρονα, αναφέρουν οι ανωτέρω ότι, τα χρέη και οι υποχρεώσεις τους τρέχουν και δεν έχουν καμία στήριξη από το Κράτος. Η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, παρατηρούμε ότι δεν παρέχει την παραμικρή ουσιαστική στήριξη στους μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους, οι οποίοι οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. 

Ταυτόχρονα, με την συγκυρία της ανάρτησης των δασικών χαρτών, η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων θα αναγκαστεί να βάλει για άλλη μια φορά «το χέρι στην τσέπη», ώστε να διασφαλιστεί η περιουσία τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να διασφαλίσετε με σχετικές πρωτοβουλίες σας κατώτατες εγγυημένες τιμές στα κτηνοτροφικά προϊόντα, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς των Χανίων;

2. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι των Χανίων, προτίθεσθε να τους στηρίξετε έμπρακτα, φροντίζοντας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΕΦΚΑ, για την αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, για τη μείωση ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, για τη μείωση του κόστους παραγωγής και για κάθε τι άλλο το οποίο θα κρίνετε σκόπιμο, ώστε να εξασφαλιστεί η επιβίωση των ανωτέρω πληττομένων παραγωγών;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............