Καμιά μέριμνα για τους ασθενείς covid 19 που παραμένουν σπίτι - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Φεβρουαρίου 2021

Καμιά μέριμνα για τους ασθενείς covid 19 που παραμένουν σπίτι

 Σχεδόν ένα χρόνο μετά από το ξέσπασμα της Πανδημίας με λύπη καθημερινά διαπιστώνουμε ότι οι πολίτες έχουν αφεθεί στο έλεος των ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, δεν έχει ληφθεί καμιά μέριμνα ούτε εφαρμόζεται τηλεϊατρική για τούς πάσχοντες από την Covid 19 που είτε έχουν ελαφρά είτε σοβαρά συμπτώματα και οι οποίοι δεν χρήζουν εισαγωγής. 


Κάποιοι από αυτούς, αναγκαστικά μένουν στο σπίτι, τόσο γιατί δεν είναι σε θέση να βγουν αλλά κυρίως για να προστατέψουν το λοιπό πληθυσμό. Αν είναι τυχεροί, έχουν κάποιον συγγενή να τους περιθάλψει. Πολλοί σπεύδουν στα νοσοκομεία, τα ήδη επιβαρυμένα με περιστατικά, γιατί δεν έχει προβλεφθεί άλλη λύση που που να τους προσφέρει ασφάλεια ενόσω παραμένουν στο σπίτι.

 

Καλούμε την κυβέρνηση να κατανείμει τους πόρους της περίθαλψης σύμφωνα με τη λογική και να ενεργοποιήσει την πρωτοβάθμια φροντίδα ως φραγμό στην προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία. Προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα χάριν της ειδικής ανάγκης για αποστασιοποίηση, μπορούν να αξιοποιηθούν ιδίως οι λύσεις που μπορεί να παρέχει η τηλεϊατρική, λύσεις που είναι διαθέσιμες εδώ και πολλά χρόνια και που θα περίμενε κανείς ότι θα αποτελούσαν μία αυτονόητη επιλογή στην περίπτωση της πανδημίας κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............