Ελαφρύνσεις προς τους συνεπείς φορολογούμενους ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Φεβρουαρίου 2021

Ελαφρύνσεις προς τους συνεπείς φορολογούμενους ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

 Tην αναγκαιότητα επέκτασης του ευεργετήματος της έκπτωσης για όσους εξοφλούν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους, έτσι ώστε να καλύπτει όλο το διάστημα από την έναρξη της λήψης μέτρων περιορισμού της διασποράς της πανδημίας στη χώρα μας μέχρι και σήμερα, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή 31 ακόμα Βουλευτών.

 


«Η Πολιτεία οφείλει να επιβραβεύσει τους συνεπείς οφειλέτες, οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες που η πανδημία έχει επιφέρει στην καθημερινότητα, καταφέρνουν και ανταποκρίνονται με συνέπεια στις υποχρεώσεις τους» αναφέρει ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να επεκταθεί το μέτρο της έκπτωσης του 25% και να καλύψει όλο το διάστημα, από την έναρξη των μέτρων περιορισμού της διασποράς της πανδημίας μέχρι και σήμερα. Αναμένουμε την απάντηση του Υπουργού και είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο έτσι ώστε να υλοποιηθεί το αυτονόητο».

 

Όπως είναι γνωστό, οι συνέπειες της πανδημίας σε οικονομικό επίπεδο, οδήγησαν την Πολιτεία στην απόφαση να παρέχει στους συνεπείς οφειλέτες, το ευεργέτημα  του συμψηφισμού ποσού ίσου με το 25% επί των καταβληθέντων οφειλών. Ωστόσο, η ανωτέρω ευνοϊκή ρύθμιση έχει παροδικό χαρακτήρα, σε αντίθεση με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Με αυτό ως δεδομένο, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός αν προτίθεται να επεκτείνει χρονικά το ευεργέτημα της έκπτωσης για όσους καταβάλουν εμπροθέσμως τις οφειλές τους, προκειμένου να καταλαμβάνει όλο το διάστημα από την έναρξη της λήψης μέτρων περιορισμού της διασποράς της πανδημίας στη χώρα μας μέχρι και σήμερα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............