Σε κίνδυνο η περιβαλλοντική προστασία της χώρας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Φεβρουαρίου 2021

Σε κίνδυνο η περιβαλλοντική προστασία της χώρας

 Επανέρχεται στους σοβαρούς κινδύνους που απορρέουν από τη συρρίκνωση της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, καλώντας στη Βουλή τον αρμόδιο Υπουργό για να δώσει εξηγήσεις για το μείζον αυτό ζήτημα.

 


«Παρά τη δεδομένη δυσκολία που παρουσιάζει η ελληνική δημόσια διοίκηση στο να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που θέτει η κλιματική αλλαγή στην περιβαλλοντική προστασία της χώρας μας, η Κυβέρνηση της ΝΔ προσανατολίζεται στη συρρίκνωση της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, μια υπηρεσία - κλειδί για το συγκεκριμένο θέμα, την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ενισχύσει τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με τη διοικητική της αναβάθμιση, υποβαθμίζεται ξανά με τις ενέργειες της Κυβέρνησης της ΝΔ. Γιατί; Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει απαντήσεις και θα αναγκαστεί να τις δώσει από το βήμα της Βουλής».

 

Κατά τη συζήτηση που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου - και έρχεται ως συνέχεια σχετικής Ερώτησης που είχε καταθέσει ο Χάρης Μαμουλάκης τον Δεκέμβριο του 2020 - ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας καλείται να απαντήσει στο εάν προτίθεται να ενισχύσει την επιθεώρηση Περιβάλλοντος με προσωπικό, πόρους και εξοπλισμό ώστε να διασφαλιστεί η περιβαλλοντική προστασία στη χώρα μας, ποιος είναι ο σχεδιασμός, ποια είναι η σχετική διαδικασία, καθώς και ποια ειδικά κίνητρα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει, έτσι ώστε να προσελκύσει το απαραίτητο, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............