Μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η λαϊκή αγορά; Με τον Μητσοτάκη, μπορεί! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Φεβρουαρίου 2021

Μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η λαϊκή αγορά; Με τον Μητσοτάκη, μπορεί!

 Με αφορμή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις εκπροσώπων των εμπόρων και των παραγωγών των λαϊκών αγορών, τα οποία παρουσιάζουν τις προθέσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Οι σκληρές νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές ιδεοληψίες, αποδεικνύεται καθημερινά ότι δεν έχουν όρια. Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης της ΝΔ, μπαίνουν τώρα οι παραγωγοί, οι έμποροι, αλλά και ο κοινωνικός χαρακτήρας των λαϊκών αγορών, με ένα κύμα σαρωτικών αλλαγών, όπως: Η κατάργηση της άδειας πωλητή, η παραχώρηση της λειτουργίας λαϊκών σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη αρχικώς, η δημοπρασία των θέσεων από τον ιδιώτη διαχειριστή (με βάσει τίμημα που ο ίδιος θα ορίζει), η συμμετοχή στη διαδικασία ακόμα και εταιρειών, οι έλεγχοι των πωλητών από υπαλλήλους του ιδιώτη διαχειριστή που θα ασκούν ακόμα και καθήκοντα «ανακριτικού υπαλλήλου» κατά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τα υπέρογκα πρόστιμα, η κατάργηση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, κ.α..

Η φιλοσοφία, ο στόχος και ο προσανατολισμός των λαϊκών αγορών, έχει έντονο κοινωνικό πρόσημο. Τόσο ως προς την πλευρά των παραγωγών και των εμπόρων - οι οποίοι είναι εντελώς απροστάτευτοι εν μέσω πανδημίας με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ - όσο και ως προς τον προσανατολισμό της λειτουργίας τους που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση και την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών. Αυτή η φιλοσοφία μπορεί να είναι άγνωστη στους κυβερνώντες, οφείλουν όμως να τη σεβαστούν και να ξεχάσουν κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης και μετατροπής των λαϊκών αγορών σε ιδιωτικά υπαίθρια πολυκαταστήματα. Ειδάλλως, θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά το σύνολο της κοινωνίας!».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............