Ενιαίο ψηφιακό κόμβο τουριστικής προβολής δημιουργούν οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

17 Φεβρουαρίου 2021

Ενιαίο ψηφιακό κόμβο τουριστικής προβολής δημιουργούν οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

 Με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας και «όπλο» τη συνεργασία όλοι οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων αξιοποιώντας καινοτόμες εφαρμογές προχωρούν στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος με στόχο την ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.


Βασικός δικαιούχος του προγράμματος είναι ο δήμος Χανίων που αναλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών για την υλοποίηση του.

Στη φιλοσοφία και το σχεδιασμό του προγράμματος αναφέρθηκε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης.

Όπως τόνισε «το έργο “ Αξιοποίηση Καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ (Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών) για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου των Χανίων” ,είναι πολλά παραπάνω από όσα περιγράφει ο τίτλος. Είναι ένα πρόγραμμα που ενσωματώνει την έννοια της συνεργασίας. Μιας συνεργασίας μεταξύ, όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Είναι ένα πρόγραμμα που διαφημίζει τον τόπο μας και τις ομορφιές του. Στοχεύει στην αναλυτική παρουσίαση σημείων τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε κάθε γωνιά του Νομού Χανίων»

Η προβολή των σημείων με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον θα γίνει με νέες υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, βίντεο, εναέριες λήψεις και θα αφορά σε εκατοντάδες γνωστά και άγνωστα στολίδια των Χανίων και της Κρήτης.

Όπως επισημαίνει ο κ Γιαννακάκης, «είναι ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί την τεχνολογία. Η υλοποίηση περιλαμβάνει ένα σύνολο καινοτόμων και συνδυαστικών δράσεων που προβάλλουν το πολιτιστικό και τουριστικό περιεχόμενο εφαρμόζοντας νέες ψηφιακές δυνατότητες.

Είναι ένα πρόγραμμα που κάνει ένα βήμα μπροστά. Οδηγεί σε μια κοινή αντιμετώπιση των ζητούμενων στην τουριστική προβολή».

Μέσα από το πρόγραμμα επτά δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων συγκεντρώνουν το υλικό, οργανώνονται σε ενιαία πλατφόρμα και πορεύονται συνεργαζόμενοι.

Ο Δήμος Χανίων γίνεται κόμβος της τουριστικής πληροφορίας και λειτουργεί σαν κέντρο διαχείρισης της προβολής του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας.

Σύμφωνα με τον κ Γιαννακάκη, «επιτελεί τον μητροπολιτικό του ρόλο και σε απόλυτη συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς των Χανίων, φιλοδοξεί με τα συγκεκριμένα ψηφιακά εργαλεία, να ενδυναμώσει το τουριστικό μας προϊόν, προς όφελος όλων των περιοχών του δυτικού άκρου της Κρήτης».

Η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου έχει συνολικό προϋπολογισμό 276.806,72 ευρώ, είναι διάρκειας 16 μηνών και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του ΕΠ «Κρήτη» 2014-2020 της Περιφέρειας Κρήτης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............