Lockdown: Νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για μπλόκα και ελέγχους - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Ιανουαρίου 2021

Lockdown: Νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για μπλόκα και ελέγχους

 Mετακινήσεις, έλεγχο για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00-05:00, και απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους.


Παράλληλα θα υπάρχουν περιπολίες για αποτροπή του «click away» και επιτήρηση σε εκκλησίες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 262 νέα κρούσματα κορωνοϊού από τα οποία τα 111 εντοπίστηκαν στην Αττική και κατανέμονται ως εξής:

16 στην Ανατολική Αττική

18 στον βόρειο τομέα Αθηνών

7 στη δυτική Αττική

25 στον δυτικό τομέα Αθηνών

26 στον κεντρικό τομέα Αθηνών

13 στον νότιο τομέα Αθηνών

6 στον Πειραιά

Νέο αυστηρό lockdown από την Κυριακή: Όλα τα μέτρα

Την αυστηροποίηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας από αύριο το πρωί (3/1) στις 06:00 και για μια εβδομάδα, μέχρι δηλαδή τις 06:00 της Δευτέρας, 11 Ιανουαρίου, με την επαναφορά του αυστηρού lockdown και την αναστολή της λειτουργίας όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.


Ειδικότερα, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.


Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.


Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Εκκλησίας με αποτέλεσμα την Δευτέρα να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............