Πώς θα λειτουργήσει το click away και το click in shop - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Ιανουαρίου 2021

Πώς θα λειτουργήσει το click away και το click in shop

 Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να δώσουν το «οκ» έπειτα από τη σημερινή τους συνεδρίαση και η κυβέρνηση εκτός απροόπτου θα ανακοινώσει το απόγευμα το οριζόντιο άνοιγμα της αγοράς, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Βεβαίως μιλάμε για τις μεθόδους click away και click in shop, καθώς η άρση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται ότι αργεί αρκετά ακόμα.


Με click in shop αναμένεται να λειτουργήσουν καταστήματα με ρούχα και παπούτσια, αλλά και κοσμηματοπωλεία. Οι καταναλωτές θα στέλνουν SMS στο 13033 με κωδικό 2 και μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα πηγαίνουν στο ραντεβού με τον καταστηματάρχη. Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με τη μέθοδο του click away, δηλαδή με ραντεβού εκτός καταστήματος.

To σχέδιο για άνοιγμα με click away και click in shop

Άνοιγμα του συνόλου των μαγαζιών με τη μέθοδο του click away, όπως ίσχυε και την περίοδο πριν τις γιορτές ώστε να διεκπεραιωθούν και οι παραγγελίες, οι οποίες έχουν ήδη γίνει.

Άνοιγμα και με φυσική παρουσία των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης, αλλά και των κοσμηματοπωλείων με την εφαρμογή της μεθόδου click in shop και με τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας.

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων θα γίνει οριζόντια, πράγμα που σημαίνει ότι θα λειτουργήσουν και όσα βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα.

Εξαίρεση θα αποτελούν τα καταστήματα σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο» και στις οποίες έχουν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Πού θα εφαρμόζεται το click in shop

Με το click in shop ο καταναλωτής θα μπορεί να κλείνει τηλεφωνικά ή διαδικτυακά ραντεβού για την επίσκεψή του στο κατάστημα σε προκαθορισμένη ώρα, να διαλέγει το προϊόν που τον ενδιαφέρει εκεί, να το δοκιμάζει εφόσον επιθυμεί και να το πληρώνει εντός του καταστήματος. Οπωσδήποτε θα ισχύει η υποχρέωση αποστολής sms στο 13033 με το ραντεβού από το κατάστημα προκειμένου να μπορέσει να μεταβεί εκεί ο καταναλωτής.

Με την επίσκεψη με προκαθορισμένο ραντεβού σε κάθε κατάστημα θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 4 πελάτες ανά 100 τετραγωνικά μέτρα. Σε πολλά μικρά συνοικιακά καταστήματα, η αναλογία αυτή πρακτικά σημαίνει τη δυνατότητα εισόδου μόνο ενός πελάτη τη φορά.

Επιπλέον για την οποιαδήποτε μετακίνηση θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητη η αποστολή sms στο 13033 με την ένδειξη 2, εφόσον πρόκειται για αγορές.

PHGH /www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............