Από εδώ απολαμβάνετε το πιο ονειρικό ηλιοβασίλεμα της πόλης των Χανίων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Ιανουαρίου 2021

Από εδώ απολαμβάνετε το πιο ονειρικό ηλιοβασίλεμα της πόλης των Χανίων

 

Σε μια τοποθεσία με εκπληκτική πανοραμική θεά στην πόλη και το Παλιό Λιμάνι, πάνω στο λόφο του Προφήτη Ηλία και σε απόσταση 5 χλμ. από το κέντρο της πόλης, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα των Χανίων, αυτό των Τάφων των Βενιζέλων.



Εκεί βρίσκονται οι τάφοι των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, ο ένας απέναντι από τον άλλο, μέσα σε ένα καταπράσινο σκηνικό. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί με λιθόστρωτα, παγκάκια και πεζούλια, δρομάκια και κήπους και αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρές βόλτες μακριά από το κέντρο και τη βουή της πόλης.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο χτισμένος στις αρχές του 16ου αιώνα ναός του προφήτη Ηλία με τα βενετσιάνικα χαρακτηριστικά. Εδώ θα δείτε και τον ανδριάντα του Σπύρου Καγιαλεδάκη, ο οποίος κατά την επανάσταση του Ακρωτηρίου το 1897 ύψωσε την ελληνική σημαία, αψηφώντας τα πυρά που προέρχονταν από τα πλοία των Μεγάλων Δυνάμεων.

Σε κοντινή απόσταση από τους Τάφους των Βενιζέλων βρίσκεται το φημισμένο cafe Κουκουβάγια απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε πανοραμική θέα στην πόλη των Χανίων.







ΠΗΓΗ www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............