Νίκος Ηγουμενίδης: «Η Κυβέρνηση τουλάχιστον να πράξει το αυτονόητο: Εμβολιασμό των ηλικιωμένων ανθρώπων στον τόπο κατοικίας τους!» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Ιανουαρίου 2021

Νίκος Ηγουμενίδης: «Η Κυβέρνηση τουλάχιστον να πράξει το αυτονόητο: Εμβολιασμό των ηλικιωμένων ανθρώπων στον τόπο κατοικίας τους!»

 Τηλεφωνική επικοινωνία με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μπορμπουδάκη είχε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό της ΥΠΕ σχετικά με την έναρξη του εμβολιασμού ομάδων του πληθυσμού, αλλά και για την «εξαίρεση» Κέντρων Υγείας του Νομού Ηρακλείου από τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό και το σταδιακό –και όχι ταυτόχρονο- άνοιγμα Κέντρων Υγείας ως εμβολιαστικά κέντρα.Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη που εξαναγκάζει τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού των 85 ετών και άνω να κλείνουν ραντεβού πολύ μακριά από τον τόπο τους, ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:


«Με έκπληξη ενημερώθηκα σήμερα πως κάποια Κέντρα Υγείας του Νομού Ηρακλείου ακόμη δεν έχουν προγραμματιστεί να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα όπως και θα έπρεπε. Σήμερα αρκετοί κάτοικοι ορισμένων περιοχών του Νομού Ηρακλείου υποχρεώνονται να κλείνουν ραντεβού σε περιοχές πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους ενώ πολλοί είναι εκείνοι που για αυτό το λόγο τελικά δεν κλείνουν το ραντεβού και αναγκάζονται να περιμένουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Βιάννος όπου οι κάτοικοι έχουν ως μόνη «λύση» να προστρέξουν στο μακρινό Κέντρο Υγείας στο Καστέλι. Και βεβαίως σήμερα μιλάμε για τις ομάδες πληθυσμού των 85 ετών και άνω, με ό,τι αυτό σημαίνει για την στάση της Πολιτείας απέναντι σε αυτές τις ομάδες.


Αξίζει να πω ότι από τις 2 Δεκεμβρίου έχω αποστείλει επιστολή στην 7η ΥΠΕ -δημοσιεύτηκε και στον Τύπο- ζητώντας συγκεκριμένα τα σημεία και τον αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων στο Νομό, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο αυτά θα στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό, με στόχο τον ασφαλή και όσο το δυνατόν ταχύτερο εμβολιασμό του πληθυσμού.


Ομολογώ πως δυσκολεύομαι να καταλάβω τη σκοπιμότητα της σταδιακής έναρξης λειτουργίας συγκεκριμένων Κέντρων Υγείας και τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν να λειτουργήσουν ορισμένα έναντι άλλων.


Η προχειρότητα της Κυβέρνησης και η αδυναμία της να δώσει λύσεις σήμερα λειτουργούν σε βάρος των πολιτών και της δημόσιας υγείας. Έστω και τώρα, η Κυβέρνηση ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας συμβάλει τουλάχιστον στο αυτονόητο: στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων ανθρώπων στον τόπο κατοικίας τους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............