Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας: «Πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο, δεν έχουμε κανέναν λόγο να αρνούμαστε τους επιστήμονες» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Δεκεμβρίου 2020

Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας: «Πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο, δεν έχουμε κανέναν λόγο να αρνούμαστε τους επιστήμονες»

 «Εγώ δεν είμαι ούτε επιστήμονας, ούτε γιατρός, νομίζω όμως ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό πρέπει να το κάνουμε όλοι μας». Αυτή είναι η ξεκάθαρη απάντηση που έδωσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, στην ερώτηση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ εάν ο ίδιος θα κάνει το εμβόλιο και εάν θα προτρέψει και το ποίμνιο να πράξει το ίδιο.


«Ακούμε τους γιατρούς, ακούμε τους επιστήμονες και αν και υπάρχουν και ακούγονται και οι αρνητικές φωνές και οι αμφιβολίες, εγώ προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στην ιατρική κοινότητα. Εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο να αρνούμαστε, ενώ όλος αυτός ο θόρυβος με τις συνωμοσιολογίες που επικρατεί όλους αυτούς τους μήνες θα πρέπει να ξεπεραστεί από τον κόσμο. Εφόσον το εμβόλιο εγκρίνεται από τις επίσημες αρχές του κράτους, νομίζω κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο, ίσα-ίσα θα βοηθήσει για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση που βιώνουμε «δημιουργεί σε όλους μας πόνο, θλίψη, κοιτάμε όμως να την αντιμετωπίζουμε με πολλή υπομονή, πολλή προσευχή, πολλή περίσκεψη αλλά και με αγωνία για την επόμενη μέρα. Ελπίζουμε όμως, όπως όλοι οι Χριστιανοί, έχουμε πίστη στο Θεό και νομίζω ότι η χάρις Του θα βοηθήσει την ανθρωπότητα να ξεπεράσει και αυτό το κακό, αυτή τη λαίλαπα».

 

Δεν θα γίνουν δεύτερες λειτουργίες σε Ιεράπετρα και Σητεία

Αναφορικά με τη λειτουργία των εκκλησιών σε Ιεράπετρα και Σητεία ανήμερα των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος είπε πως οι καμπάνες θα σημάνουν στις 6 το ξημέρωμα, τα μοναστήρια θα λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών μόνο για τις αδελφότητες, ενώ δεν θα τελεστούν δεύτερες λειτουργίες, αφού δεν υπάρχουν, όπως αναφέρει, διαθέσιμοι ιερείς, με τους δεύτερους που υπηρετούν στις Ενορίες των πόλεων να καλύπτουν τα κενά που υπάρχουν στα χωριά. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση, προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών στις 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους Ιερούς Ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για Μητροπολιτικούς και Καθεδρικούς Ναούς.

Μετά την λήξη των Ακολουθιών, σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο, οι ιερείς θα κάθονται ακόμη για μία ώρα στους ναούς, για να μπορεί όποιος θέλει να πάει να προσευχηθεί και να κοινωνήσει, αφού θα υπάρχει το Άγιο Ποτήριο».

 

Από τους εφημέριους η επιτήρηση για τα μέτρα

Σχετικά με τα μέτρα, η επιτήρηση για την τήρησή τους θα γίνεται υπ’ ευθύνη της Μητρόπολης και των εφημέριων των Ναών. «Και ο κόσμος ο ίδιος θεωρώ πλέον ότι έχει καταλάβει άλλωστε τη σοβαρότητα και θα ανταποκριθεί, αν και ο επιτρεπόμενος αριθμός τω 25 ατόμων σίγουρα είναι περιοριστικός. Πιστεύω ότι και οι πιστοί θα καταλάβουν και θα ανταποκριθούν, βλέποντας ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι επικίνδυνη και χτυπά την πόρτα μας», τονίζει ο κ. Κύριλλος.

 

«Υγεία, χαρά, κατανόηση, υπομονή και προπάντων ελπίδα»

Ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος στέλνει μέσω της ΑΝΑΤΟΛΗΣ το μήνυμα και τις ευχές του στους πιστούς. «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία, χαρά, κατανόηση, υπομονή και προπάντων ελπίδα. Τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά από αυτά των προηγούμενων χρόνων και φέτος, με βάση το γεγονός της γεννήσεως του Χριστού που έφερε χαρά στον κόσμο και λύτρωση από την αμαρτία, είναι μια ευκαιρία για τον καθένα να ενσκήψει στο ταμείο της καρδιάς του. Να μεταφερθούμε νοερά στο σπήλαιο της Βηθλεέμ και να συναντήσουμε με τα μάτια της ψυχής μας τον Χριστό ο οποίος γεννήθηκε για τη Σωτηρία όλου του κόσμου. Και παράλληλα, να του εκφράσουμε την αγάπη μας, την ευγνωμοσύνη μας, ταπεινά και ήρεμα όπως ακριβώς εκείνος ήλθε και γεννήθηκε σε έναν σπήλαιο ενώ ήταν ο Θεάνθρωπος Χριστός. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βιώσουμε αυτό το μεγάλο γεγονός και με πολλή υπομονή, πολλή αγάπη και ελπίδα να το δείξουμε αυτό και στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Δεν πρέπει και αυτές τις μέρες να ξεχνάμε τον διπλανό μας, τον άνθρωπο που μας έχει ανάγκη, όχι μόνο υλική αλλά και ψυχική. Και έναν καλό λόγο που θα πούμε σε έναν άνθρωπο για να τον παρηγορήσουμε και αυτό είναι μια βοήθεια».

Σχετικά με τον καθιερωμένο Έρανο που διενεργεί κάθε χρόνο τέτοιες μέρες η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας βγάζοντας έναν δίσκο στις εκκλησίες, αυτός λόγω των συνθηκών που επικρατούν δεν θα γίνει φέτος, όπως μας είπε ο Σεβασμιώτατος. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο Έρανος θα γίνει  από το νέο έτος.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............