Δράσεις του ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MOVERE - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Νοεμβρίου 2020

Δράσεις του ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MOVERE

 1. Διαδικτυακό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: « Στα χρόνια της εφηβείας»


Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ) σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου πραγματοποιούν διαδικτυακό σεμινάριο διάρκειας οκτώ (8) ωρών με τίτλο: «Στα χρόνια της εφηβείας», για το σχολικό έτος 2020-2021, με συντονίστριες τα στελέχη πρόληψης του ΚΕΣΑΝ: Ειρήνη Στρατάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΣΑΝ, Msc Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία και Σοφία Περακάκη, Κοινωνική Λειτουργό, MEd Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα θέματα και τις πιθανές δυσκολίες των μαθητών που σχετίζονται με την περίοδο της εφηβείας, καθώς και η εξοικείωσή τους με σύγχρονους τρόπους προσέγγισης αυτών των θεμάτων, με απώτερο στόχο την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των εφήβων μαθητών.

Το σεμινάριο ξεκίνησε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και απευθύνεται σε δεκαέξι (16) εκπαιδευτικούς των σχολείων της Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου, οι οποίοι θα επιμορφωθούν σε θέματα της εφηβείας, ώστε να εργαστούν με ομάδες μαθητών σε αντίστοιχα θεματικά πεδία, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας (κατά προτεραιότητα) ή άλλων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Διάρκεια: τέσσερις (4) διαδικτυακές συναντήσεις, ανά δύο εβδομάδες (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2020).

2. Διαδικτυακό Σεμινάριο για Νηπιαγωγούς με θέμα: «Ενδυνάμωση του ρόλου του νηπιαγωγού και διαχείριση της σχέσης με τους γονείς»

Tο ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ) σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) - Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Ελένη Βρετουδάκη, διοργανώνουν διαδικτυακό κύκλο Συναντήσεων σε Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης, με θέμα: «Ενδυνάμωση του ρόλου του νηπιαγωγού και διαχείριση της σχέσης με τους γονείς».

Σκοπός των συναντήσεων είναι η ενδυνάμωση της επαγγελματικής ταυτότητας και του ρόλου του νηπιαγωγού και η βελτίωση της επικοινωνίας με τους γονείς, στο πλαίσιο της δύσκολης συνθήκης της πανδημίας covid-19.

To webinar αφορά εφτά (7) δύωρες διαδικτυακές συναντήσεις, κάθε 15 ημέρες, το χρονικό διάστημα 25 Νοεμβρίου 2020 – 24 Φεβρουαρίου 2021 και απευθύνεται σε 16 νηπιαγωγούς.

Συντονίστριες των συναντήσεων θα είναι τα επιστημονικά στελέχη του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης: Ειρήνη Στρατάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΣΑΝ, Msc Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία και Σοφία Περακάκη, Κοινωνική Λειτουργός, MEd Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............