Το βιβλίο Μια ομπρέλα δώρο - της Δέσποινας Τζιάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Νοεμβρίου 2020

Το βιβλίο Μια ομπρέλα δώρο - της Δέσποινας Τζιάκη

 

Το παραμύθι της Δέσποινας Τζιάκη είναι ένα πολύ καλό παιδαγωγικό εργαλείο, καθώς οι μικροί αναγνώστες του συμμετέχουν στην πλοκή, γράφουν, εικονογραφούν και συμπληρώνουν την ιστορία, δίνοντας όταν θέλουν την δική τους εξέλιξη…



Σημείωμα για γονείς – εκπαιδευτικούς

Αγαπητοί γονείς , εκπαιδευτικοί, αγαπητοί  αναγνώστες, μικροί και μεγάλοι,

συνομιλώ μαζί σας με αυτή την ιστορία και γνωρίζω ότι θα είναι μια διαφορετική ιστορία για τον καθέναν από εσάς. Υπάρχουν κάποια «χαμένα» παζλ στην ιστορία και αυτά θα τα δημιουργήσετε εσείς, μόνοι σας ή μαζί με τους ακροατές της ιστορίας. Υπάρχει χώρος για να συνεχίσετε…. να προσθέσετε μικρές ιστορίες ανάμεσα στο κείμενο ή στο τέλος.

Τα παιδιά μπορούν να θυμηθούν τα μικρά επεισόδια και να τα τοποθετήσουν μέσα  στο χρόνο, στη διαδοχή των εποχών. Με κατάλληλες ερωτήσεις μπορούν να συμμετάσχουν σε μια δημιουργική συζήτηση και να αναπτυχθεί η γλωσσική ικανότητα και η φαντασία τους.

Η δική σας δημιουργικότητα και φαντασία θα δώσει διαφορετική διάσταση στην ιστορία και θα δημιουργήσει μοναδικές σχέσεις κειμένου – ακροατή – αναγνώστη. Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν το δικό τους σημείο στην ιστορία και να δημιουργήσουν εικαστικά σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο για να διακοσμήσουν τη δική τους ομπρέλα. Σε μια πιθανή δραματοποίηση  της ιστορίας, τα παιδιά θα «παίξουν» την ιστορία και να χαρούν καθώς θα συμμετέχουν ενεργητικά και θα εκφράζονται μέσω της θεατρικής τέχνης.

Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε περισσότερους ήρωες, ζωάκια κατοικίδια, φίλους παιδάκια ή αντικείμενα! Μπορείτε να ανακαλύψετε ένα δικό σας αντικείμενο και να το κάνετε δώρο σε κάποιον που θα διαλέξετε… και να φτιάξετε μια δική σας ιστορία!

Αυτή η ιστορία θα μπορούσε με τη δική σας φαντασία να γίνει ποίημα! 

Καλές αναγνώσεις και δημιουργικός χρόνος επικοινωνίας και δημιουργίας στους μικρούς και  μεγάλους αναγνώστες της ιστορίας.

Δέσποινα Τζιάκη

Η Δέσποινα Τζιάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ ένα ορεινό χωριό, στο Κακοδίκι Σελίνου του Νομού Χανίων. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ, συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΑΠ και μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου. Τα τελευταία 20 χρόνια υπηρετεί ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία των Χανίων. Ασχολείται με το παιδικό βιβλίο και την παιδική λογοτεχνία και έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς έχοντας αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις. Έργα της έχουν εκδοθεί σε συλλογικούς τόμους παραμυθιών και σε εκπαιδευτικά βιβλία. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει με επιτυχία πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και φιλαναγνωσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............