Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού Κομνηνών – Αλλάζει όψη ο κεντρικός δρόμος του Πόρου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Νοεμβρίου 2020

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού Κομνηνών – Αλλάζει όψη ο κεντρικός δρόμος του Πόρου

 Υπεγράφη το πρωί της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου, η σύμβαση για την «Ανάπλαση της οδού Κομνηνών» στην περιοχή του Πόρου. Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Σύμφωνα με την μελέτη ανάπλασης της οδού Κομνηνών στον Πόρο θα διαμορφωθούν νέα μεγαλύτερα πεζοδρόμια που θα εξυπηρετούν και τα άτομα με κινητικά προβλήματα, θα πεζοδρομηθούν τα αδιέξοδα που υπάρχουν και θα τοποθετηθεί νέος αστικός εξοπλισμός με φωτισμό LED.

Παράλληλα θα εμπλουτιστεί το πράσινο με 59 νέες φυτεύσεις δέντρων. Επίσης θα κατασκευαστεί νέος ασφαλτοτάπητας, υπάρχει η πρόβλεψη για νέους χώρους στάθμευσης ενώ προβλέπεται και η κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και ομβρίων και ακαθάρτων για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.

Πρόκειται για ένα έργο με τελικό ποσό σύμβασης 603.618,92 ευρώ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

«Στόχος μας είναι, μέσα από την βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, η καλύτερη ποιότητα ζωής και η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας» επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός υπογραμμίζοντας ότι «θα δοθεί βαρύτητα στην άνεση κίνησης και – κυρίως- στην ασφάλεια των συμπολιτών με κινητικά προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............