Ανακοίνωση για Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση για Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

 Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό πως σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπεται επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (19-11-2020), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν έως το μεσημέρι της Παρασκευής (20-11-2020).

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αποφεύγοντας τις μετακινήσεις - ειδικά σε περιοχές πλησίον ρεμάτων και ποταμών - και μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων οι πολίτες καλούνται:

❗ Να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

❗ Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

❗ Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

❗ Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............