Το νέο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, βάζει ταφόπλακα στην πρώτη και μοναδική κατοικία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Νοεμβρίου 2020

Το νέο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, βάζει ταφόπλακα στην πρώτη και μοναδική κατοικία

 Για σχέδιο δήμευσης της περιουσίας των Ελλήνων μέσω του νέου πτωχευτικού κώδικα και του παρόντος νομοσχεδίου, που θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, μίλησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρης Μαμουλάκης, κατά την χθεσινή τοποθέτησή του στην Βουλή για το σ/ν του Υπ. Δικαιοσύνης: «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν.3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 § 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και λοιπές διατάξεις».

 


Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως ταφόπλακα της πρώτης και μοναδικής κατοικίας και τόνισε το γεγονός ότι ψηφίζεται την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να εισέλθει σε έναν νέο υφεσιακό κύκλο, που θα οδηγήσει στην κατάρρευση της οικονομίας, στηλιτεύοντας την κυβέρνηση για την αδιαφορία της για τους μικρομεσαίους. Ο Βουλευτής στη συνέχεια κατέθεσε προτάσεις για τη βελτίωση του νομοσχεδίου, έστω την ύστατη στιγμή, με σκοπό να αμβλυνθούν οι δυσμενέστατες συνέπειες για τους δανειολήπτες. Συγκεκριμένα:

 

- Οι κλήσεις επαναπροσδιορισμού  της συζήτησης των αιτήσεων θα μπορούσαν να γίνονται οίκοθεν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

- Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μην θεωρούνται ως μηδέποτε ασκηθείσες οι αιτήσεις για τις οποίες δεν ασκήθηκε εμπροσθέσμως αίτηση επαναπροσδιορισμού.

- Να προβλεφθεί ότι όποια κλήση υποβληθεί μέχρι 30 Ιουνίου 2021 είναι εμπρόσθεσμη.

- Η συμπλήρωση στοιχείων στην αίτηση επαναπροσδιορισμού, που δε θα είναι στη διάθεση του οφειλέτη θα πρέπει να είναι δυνητική και να γίνεται εφόσον καταστεί δυνατή η εύρεση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............