17 Νοεμβρίου 1981 Μαθητές Των Ανωγείων Διαδηλώνουν Για Το Πολυτεχνείο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

17 Νοεμβρίου 2020

17 Νοεμβρίου 1981 Μαθητές Των Ανωγείων Διαδηλώνουν Για Το Πολυτεχνείο

 Μια φωτογραφία 37 ετών και ένα εξαιρετικό άρθρο δημοσίευσε το σάιτ της ΑΝΩΓΗ με τους Ανωγειανούς μαθητές να διαδηλώνουν για το Πολυτεχνείο και να ζητούν από την Πολιτεία να γίνει η 17η Νοέμβρη επίσημη αργία. 17 Νοεμβρίου 1981 και το Λύκειο, το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Ανωγείων συμμετέχουν σε αυτή τη συγκέντρωση όπου με παλμό και πάθος ζητάνε τα αυτονόητα:

Να τιμηθούν οι ήρωες φοιτητές που το 1973 κατάφεραν να δώσουν ισχυρό χτύπημα στην Δικτατορία που εν τέλει οδηγήθηκε στην πτώση της μετά από επτά μαύρα χρόνια για την Ελλάδα.
582c6d016d979

Στην νοσταλγική φώτο βλέπουμε τους μαθητές να διασχίζουν τον κεντρικό δρόμο, έχοντας ξεκινήσει από το Λύκειο και να βρίσκονται λίγο πριν την πλατεία Αρμί και ακριβώς έξω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.
Για την παραχώρηση της φωτογραφίας στην Ανωγή ευχαριστούμε θερμά την Εκπαιδευτικό κ.Μαρία Καραταράκη η οποία εργάστηκε στα Ανώγεια ως δασκάλα την δεκαετία του ’80! Με την φωτογραφία που έχουμε δημοσιέυσει στην “Α” και στο παρελθόν τιμάμε και εμείς όλους τους Έλληνες που αντιστάθηκαν στην Χούντα και πάλεψαν για να έρθει το φως μετά από επτά μαύρα χρόνια για την Ελλάδα με την Χούντα των Συνταγματαρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............