Έπεσε κομμάτι μπαλκονιού απο την δυνατή νεροποντή στο σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Οκτωβρίου 2020

Έπεσε κομμάτι μπαλκονιού απο την δυνατή νεροποντή στο σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία

 

στην επιφάνεια για ακόμα μια φορά τα χρόνια κτιριακά προβλήματα

Μια δυνατή νεροποντή ήταν αρκετή για να βγουν στην επιφάνεια για ακόμα μια φορά τα χρόνια κτιριακά προβλήματα του ιστορικού σχολικού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας: τάξεις μετατράπηκαν σε λίμνες, άλλες τις διέσχιζε κυριολεκτικά ποτάμι το νερό ενώ σε άλλες στάζει ακόμα και τώρα το ταβάνι αφού τα νερά λιμνάζουν σε ταράτσες χωρίς μόνωση και χωρίς υδρορροές. 

Αποκορύφωμα ήταν σήμερα η αποκόλληση ενός σημαντικού τμήματος της κάτω μεριάς ενός μπαλκονιού στην κεντρική αυλή, όπου ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δε υπήρχαν μαθητές ή εκπαιδευτικοί από κάτω!

Στις φωτογραφίες που επισυνάπτει ο Σύλλογος Γονέων του 54ου Δημοτικού Σχολείου είναι φανερή η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο!

Μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Υπενθυμίζουμε ότι στο σχολικό συγκρότημα συστεγάζονται 4 σχολεία (2ο ειδικό Νηπιαγωγείο, 1ο ειδικό δημοτικό, τα 53ο και 54ο δημοτικά σχολεία) με 450 μαθητές και δεκάδες εκπαιδευτικούς.

Με την άμεση παρέμβαση του Συλλόγου μας από κοινού με τις Διευθύνσεις του Σχολικού Συγκροτήματος ήρθε σήμερα κιόλας κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου. Το κλιμάκιο κατέγραψε τις εργασίες που πρέπει άμεσα να γίνουν στο κτίριο και σε συγκεκριμένες αίθουσες ώστε να μπορούν να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα σε τάξεις που δεν είναι "λίμνες", που δεν τις διασχίζουν "ποτάμια", που δε χρειάζονται γάντια για να μην παγώνουν από την υγρασία!!! Οι εργασίες κάτω από την πίεση μας ξεκίνησαν σήμερα κιόλας! Απαιτούμε να ολοκληρωθούν χωρίς χρονοτριβές και άλλες καθυστερήσεις!

φανερή η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο
φανερή η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της χρόνιας απουσίας, από πλευράς όλων των μέχρι σήμερα Δημοτικών Αρχών του Δ.Ηρακλείου, οποιουδήποτε προγραμματισμού συντήρησης, αποκατάστασης, αντισεισμικής θωράκισης και ανέγερσης σχολικών κτιρίων.  Σε αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί η πάνω από 15 χρόνια πλέον καθυστέρηση υλοποίησης της μελέτης στατικότητας του σχολικού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που μεταξύ άλλων σημαντικών εργασιών θα αποκαταστήσει χρόνιες ζημιές, μονώσεις, τα κουφώματα και άλλες ανάγκες που έχει ανάγκη το κτίριο.

Μια δυνατή νεροποντή ήταν αρκετή
Μια δυνατή νεροποντή ήταν αρκετή

Τα προβλήματα είναι ήδη γνωστά στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, συνολικά στη Δημοτική Αρχή! 

Απαιτούμε:

- Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με τη διάθεση του κατάλληλου προσωπικού να ολοκληρωθούν με ευθύνη του Δήμου την επόμενη εβδομάδα όλες οι αναγκαίες άμεσες εργασίες για να μπορούν να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες!

- Άμεσα χωρίς άλλες καθυστερήσεις και με όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις να προχωρήσει με ευθύνη της δημοτικές αρχής ο διαγωνισμός για την ενίσχυση του σχολικού συγκροτήματος!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............