Γίνομαι Αγρότης Και Ζώ Απο Την Γή - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Οκτωβρίου 2020

Γίνομαι Αγρότης Και Ζώ Απο Την Γή

 a4


Ωραίο ακούγεται. Γι’ αυτό άλλωστε θα το συναντήσουμε πολλές, μα πάρα πολλές φορές, σε τίτλους εκπομπών, συνεδρίων, σεμιναρίων. Πουλάει, θα έλεγε κάποιος που ασχολείται με το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση.
a5
Τι σημαίνει όμως πραγματικά επιστροφή στο χωριό;
Επιστροφή στο χωριό σημαίνει ότι γίνομαι αγρότης. Και γίνομαι αγρότης σημαίνει ότι ζω στην ύπαιθρο. Άνθρωποι με διαφορετικά επαγγέλματα, αντιμετωπίζουν ξεχωριστά ο καθένας τους την ιδέα να εγκαταλείψουν τις  μεγαλουπόλεις και να συνεχίσουν τη ζωή τους σε κάποια μικρότερη επαρχιακή πόλη ή χωριό. Το επάγγελμα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα «εμπόδια» για αυτή την αλλαγή.
a3
Υπάρχει η λάθος αντίληψη ότι επιστροφή στο χωριό σημαίνει ότι πρέπει να αφήσω πίσω μου, εκτός από τις «πολυτέλειες» της πόλης και το επάγγελμά μου. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει.Το χωριό, η κωμόπολη, η μικρή επαρχιακή πόλη δε χρειάζεται μόνο τον δάσκαλο, τον ιερέα και τον αγροφύλακα όπως παλιά. Οι καιροί έχουν αλλάξει, το ίδιο και η ζωή στην επαρχία. Γιατρός, τεχνικός υπολογιστών, δικηγόρος, λογιστής, ηλεκτρολόγος, φυσικοθεραπευτής, δασκάλα χορού, σερβιτόρος και οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα είναι απαραίτητα στη μικρή κοινωνία των επαρχιακών πόλεων.Άλλοι πάλι πιστεύουν, ότι επιστροφή στο χωριό, σημαίνει ότι γίνομαι γεωργός ή κτηνοτρόφος.
a6
a1
Η ενασχόληση με τη γεωργία ή τη κτηνοτροφία δεν αποτελεί τη μόνη επαγγελματική διέξοδο στην επαρχία. Δεν είναι απλό να αλλάξεις επάγγελμα από τη μια μέρα στην άλλη και ακόμα περισσότερο το να γίνεις αποκλειστικά επαγγελματίας γεωργός ή κτηνοτρόφος. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις αυτό που σπούδασες ή αυτό που έμαθες στην πόλη και συμπληρωματικά να ασχοληθείς με τη γεωργία ή την κτηνοτροφία. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην επαρχία, που μπορείς να τις ανακαλύψεις, μόνο αν ζήσεις εκεί. Μη σε φοβίζει λοιπόν ότι η επιστροφή στο χωριό θα είναι το τέλος για ότι έχεις φτιάξει μέχρι σήμερα. Αντίθετα, μπορεί να αποτελέσει την αρχή για μία καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή κοντά στη φύση.
a2
του Σπήλιου Καταφυγιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............