Η Παραλία Και Το Φαράγγι Της Τρυπητής - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

17 Οκτωβρίου 2020

Η Παραλία Και Το Φαράγγι Της Τρυπητής

 1


Η παραλία Τρυπητή βρίσκεται στα νότια του νομού Ηρακλείου περίπου 73 χλμ από την πόλη και πολύ κοντά στο  Λέντα. Για να φτάσετε εκεί πρέπει είτε να διασχίσετε με το αυτοκίνητό σας ένα μέρος από τα Αστερούσια Όρη και να περάσετε το φαράγγι τρυπητής  ξεκινώντας από το χωριό Βασιλική (εκεί φτάνετε μέσω του χωριού Άγιοι Δέκα), μια διαδρομή με απαράμιλλη ομορφιά και επιβλητικό τοπίο, είτε να έρθετε από τον Λέντα ξεκινώντας από το λιμανάκι του χωριού προς τα ανατολικά. 

2

3

Το φαράγγι της Τρυπητής είναι εξαίσιο με πανύψηλους βράχους που σε ένα σημείο στενεύουν τόσο πολύ ώστε να χωράει ίσα ίσα ένα μόνο αυτοκίνητο. Δεν θα χρειαστεί να αφήσετε το αυτοκίνητό σας για να περπατήσετε. Ο δρόμος θα σας οδηγήσει κατευθείαν στην παραλία όπου μπορείτε να παρκάρετε. Η άλλη διαδρομή, από τον Λέντα, διασχίζει παραλιακά και περνάει μέσα από το ακρωτήριο τουΤράφουλα. όπου κι εκεί η θέα θα σας κερδίσει με τα μικρά, παραδεισένια και σε κάποιες περιπτώσεις προσβάσιμα κολπάκια που θα συναντάτε καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής και την ομορφιά του Λιβυκού πελάγους. 

4

Και οι δύο δρόμοι είναι χωμάτινοι και μεγάλης δυσκολίας αλλά το τοπίο θα σας αποζημιώσει με την άγρια ομορφιά που μόνο η νότια Κρήτη μπορεί να μας χαρίσει! Φτάνοντας στην Τρυπητή, που πήρε το όνομά της από την εκκλησία της Παναγίας της Τρυπητής, χτισμένη σε σπηλιά μέσα στο φαράγγι, θα αντικρίσετε μια καταπληκτική παραλία με πεντακάθαρα, πράσινα νερά! 

Έχει ψιλό βοτσαλάκι και τα νερά παραμένουν ήρεμα ανεξάρτητα από το αν φυσάνε άνεμοι στην περιοχή, διότι προφυλάσσεται αρκετά. Μερικά μέτρα από την ακτή υπάρχουν αλμυρίκια για να σας χαρίσουν σκιά και να στήσετε τη σκηνή σας αν είστε λάτρεις του ελεύθερου camping. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση, εκτός από μια ταβερνούλα με σπιτικό φαγητό και δροσερά αναψυκτικά. 

5

6

Δυστυχώς στην παραλία υπάρχουν αρκετά παραπήγματα που οι ντόπιοι κατασκεύασαν και χρησιμοποιούν ως ενοικιαζόμενα δωμάτια, και αρκετά τροχόσπιτα που οι κάτοικοι της γύρω περιοχής έχουν αφήσει εκεί μόνιμα για τις διακοπές τους. Οι άναρχες κακοτεχνίες και η καταπάτηση της παράλιας ακτής είναι το μόνο αρνητικό που θα συναντήσετε. 

Η εκδρομή και γιατί όχι η κατασκήνωση στην παραλία της Τρυπητής είναι κάτι που σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα! Το τοπίο της διαδρομής θα σας μαγέψει και τα κρυστάλλινα νερά της παραλίας θα σας δροσίσουν και θα σας καλέσουν να επιστρέψετε ξανά!


ΠΗΓΗ - http://www.2811.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............