Στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Ηρακλείου ο Χάρης Μαμουλάκης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Οκτωβρίου 2020

Στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Ηρακλείου ο Χάρης Μαμουλάκης

 Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Ηρακλείου - ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπο Λεκάκη και μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 27/10, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Ηρακλείου και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χάρης Μαμουλάκης.

 


Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Γιάννης Σμυρνάκης, ο Γραμματέας Νίκος Λειβαδιωτάκης, η αν. Γραμματέας Πηνελόπη Φανουράκη και ο αν. Ταμίας Μανώλης Βλαχογιαννάκης, συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, όπως είναι η τεράστια απώλεια εσόδων για τις τοπικές επιχειρήσεις (υπολογίζεται σε ποσό άνω των 3,5 δισ μόνο από τον τουριστικό κλάδο), οι απορρίψεις στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά και η αλλαγή στον τρόπο μοριοδότησης της μη επιστρεπτέας προκαταβολής. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη δημιουργίας δομών που θα συμβάλλουν στην παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε υπό σύσταση νέες επιχειρήσεις, τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το Ταμείο Εγγυοδοσίας – ΤΕΠΙΧ, αναγκαίες τροποποιήσεις για τις επόμενες φάσεις των χρηματοδοτικών προγραμμάτων έτσι ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικά και να συμπεριλάβουν περισσότερες μικρές επιχειρήσεις, καθώς και επί μέρους ζητήματα που απασχολούν τα μέλη των 45 περίπου Ενώσεων – μελών της ΟΕΒΕΝΗ.

 

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Ηρακλείου και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε: «Οι επαφές με παραγωγικούς φορείς, με εκπροσώπους των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας συνεχίζονται. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά και σημαντικά και οι όποιες προσπάθειες ενίσχυσής τους, είναι χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Βρισκόμαστε σταθερά δίπλα τους, υποστηριχτές κάθε δίκαιου αιτήματος που θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας, στην ενίσχυση της απασχόλησης και στη δημιουργία θετικών προοπτικών που θα αντανακλούν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Οι επόμενοι μήνες, άλλωστε, θα είναι πολύ δύσκολοι και οι δυσοίωνες προβλέψεις για το 2021 δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού».

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............