Ο Γιάννης Σαβιδάκης Με Καταγωγή Απο Την Σητεία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Οκτωβρίου 2020

Ο Γιάννης Σαβιδάκης Με Καταγωγή Απο Την Σητεία

 Ο Γιάννης Σαββιδάκης γεννήθηκε στις 1 Απριλίου 1963 στο προάστιο του Ζωγράφου στην Αθήνα. Είναι Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και ηθοποιός.


nwmoaekbmd4f6cbb0d399e4

Έχει καταγωγή από τη Σητεία της Κρήτης.  Ο πατέρας του ήταν δημοτικός υπάλληλος στην ΕΥΔΑΠ και η μητέρα του καθηγήτρια.
Από μικρός έδειξε το πάθος του για τη μουσική. Στα 12 του χρόνια ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας και βιολιού. Καθώς έδειχνε ιδιαίτερη ικανότητα στο να αποστηθίζει τον ρυθμό και τους στίχους των τραγουδιών, η οικογένειά του υπήρξε το πρώτο του ακροατήριο σε κάθε ανάλογη περίσταση.
Αποφοίτησε από τη Γυμναστική Ακαδημία και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες για μεταπτυχιακές σπουδές. Το 1987 μετακομίζει στην Ολλανδία, όπου δημιουργεί το μουσικό σχήμα "Just Us". Αργότερα επέστρεψε στα πάτρια εδάφη.
Η πρώτη του εμφάνιση στο ευρύ κοινό ήταν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τo 1989 με τη Μύρινα, γνωστή φωνή της εποχής. Εκπροσωπώντας την Κύπρο έλαβαν, μαζί με τη Φανή Πολυμέρη, την 11η θέση με το τραγούδι «Απόψε Ας Βρεθούμε».
Το 1989 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο "Γιάννης Σαββιδάκης".
Το 1992 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο "Έτοιμος για όλα"
Τον χειμώνα του 1993 εμφανίζεται μαζί με τον Μίμη Πλέσσα στο "Σινεμά ο δικός μας παράδεισος" στο κέντρο "Ζυγός".
Συμπρωταγωνιστεί στην κωμική τηλεοπτική σειρά Της Ελλάδος τα παιδιά, τις σεζόν 1993-1995.
Συμμετέχει στην τηλεοπτική σειρά "Μικροί-Μεγάλοι" με πρωταγωνιστή τον Θανάση Παπαγεωργίου
Το 1995 κυκλοφόρησε η τρίτη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο "Απ' το χάδι στο φιλί". Τον ίδιο χρόνο κερδίζει τον τίτλο του πιο συμπαθούς καλλιτέχνη στον διαγωνισμό του περιοδικού "Ποπ Κορν".

b1ffb6ef404761a7146bd4b25c20186f
Το Σεπτέμβριο του 1997 κυκλοφόρησε τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Ακροβάτης του ονείρου”, ο οποίος έγινε χρυσός. Για δεύτερη φορά κέρδισε στα Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν 97 το βραβείο “Καλύτερο τραγούδι της χρονιάς” για τις “Δέκα Μάγισσες”.
Τον Δεκέμβριο του 1999 κυκλοφορεί τον πέμπτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Έξω από την αλήθεια”. Η μουσική και οι στίχοι είναι δικοί του στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου. Μερικά από τα τραγούδια που ξεχώρισαν είναι “Με Το Ραβδί Του Μωυσή”, “Έχεις Τον Τρόπο”, “Βουτιά Στον Αέρα” και το “Όλα Τα Πετάς”. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς εμφανίζεται στον “Ηλεκτρικό” μαζί με τον Χρήστο Δάντη και στη Μουσική Σκηνή Πειραιά μαζί με την Ερωφίλη.
sfakiaek5

Τον Ιούνιο του 2002 υπογράφει συμβόλαιο με τη Sony Music και το Σεπτέμβριο κυκλοφορεί ένα single με τίτλο το όνομά του. Περιέχει τρία τραγούδια. “Πάρε το δάκρυ μου” (και σε ακουστική απόδοση), “Το φιλί”, “Κόκκινα χείλη”. Επίσης ο Γιάννης Σαββιδάκης επιλέγεται από την Dreamworks για να αποδώσει με ελληνικούς στίχους τα τραγούδια της ταινίας κινουμένων σχεδίων “Spirit” (το άγριο άλογο). Τα τραγούδια στην αμερικανική έκδοση ερμηνεύει ο Bryan Adams.
xfghbvvg7
Το 2003 ο Γιάννης Σαββιδάκης κυκλοφόρησε άλλον ένα προσωπικό δίσκο που ονομαζόταν “Φώτα Αναμμένα”.
Το 2005 κυκλοφόρησε ένα Best Of Album με τίτλο “Γίνομαι ό,τι με κάνεις εσύ”, το οποίο περιείχε κι ένα καινούριο τραγούδι, το “Τελευταία Αγκαλιά”.
Προς το τέλος του 2011 κυκλοφορεί ένα νέα κομμάτι – έκπληξη, ένα ντουέτο με την Κατερίνα Τσάβαλου που φέρει τον τίτλο “Γίνομαι Θεός.

Την Άνοιξη του 2014, συμμετέχει στο Κυριακάτικο show "Your Face Sounds Familiar 2", στο οποίο αναδείχθηκε ο νικητής, ερμηνεύοντας το τραγούδι "η τίγρη" των Χαΐνιδων, ενσαρκώνοντας τον Ψαραντώνη.

telikosnikitis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............