450 μέτρα βράχοι αγκαλιάζουν τον παράδεισο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Οκτωβρίου 2020

450 μέτρα βράχοι αγκαλιάζουν τον παράδεισο

 Το τοπίο επιβλητικό. Πανύψηλοι απότομοι βράχοι που υψώνονται έως και 500 μέτρα πάνω από την ακτή και στη βάση τους, ανάμεσα στο γαλαζοπράσινο των νερών και το γκρι των βράχων, μια γαλανόλευκη πινελιά. Το Λουτρό Σφακίων. 


A2

Το Λουτρό, ποτελεί ένα από τα κρυμμένα «μυστικά» της Κρήτης που διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Οσοι το επισκέπτονται για πρώτη φορά, ζαλίζονται από την επιβλητική ομορφιά του τοπίου και όχι μόνο επιστρέφουν ξανά και ξανά για τις διακοπές τους εκεί, αλλά παρακινούν και τους υπολοίπους να το επισκεφθούν. 

A3

  A6
 
Το Λουτρό βρίσκεται σε μια απόσταση 71 περίπου χλμ νοτίως των Χανίων στην επαρχία Σφακίων στο άκρο του ακρωτηρίου Μούρι. Στο χωριό μπορεί να φθάσει κανείς μόνο με καραβάκι από τη Χώρα Σφακίων, ή περπατώντας από το απότομο, παραλιακό, μονοπάτι που συνδέει τις δύο περιοχές. 
 
A5

A4

Το χωριό ονομάστηκε έτσι από τα λουτρά που βρέθηκαν εκεί, που αναβλύζουν σε διάφορα σημεία της παραλίας. Από το Λουτρό μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας Aράδενας με την βυζαντινή εκκλησία του αρχάγγελου Μιχαήλ, και την Aνώπολη και να κάνετε τις βουτιές σας στον Τίμιο Σταυρό, το Περιβολάκι, τα Μάρμαρα, τα μαγευτικά Γλυκά Νερά.

A7

A8

A9

A10

A11

A12

A13

A14

A15

A16

A17

A18

A19

A21

A22

A23

A24

A25

A26

A27

A28

A120ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............