Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Οκτωβρίου 2020

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 Συμπληρώνονται ογδόντα χρόνια από την 28η Οκτωβρίου 1940. Το «Όχι» των Ελλήνων απέναντι στο ιταλικό φασιστικό καθεστώς, η αυτοθυσία και η αποφασιστικότητα που επέδειξαν στα πεδία των μαχών, αποτελούν διαρκές ορόσημο της Ιστορίας μας. Ορόσημο που αποτυπώνει την πίστη του λαού μας στα ιδανικά της ελευθερίας, της φιλοπατρίας, της αξιοπρέπειας, και της εθνικής ανεξαρτησίας.


Η εφετινή επέτειος βρίσκει και πάλι την Ελλάδα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή υπάρχει επικίνδυνη αστάθεια. Η πατρίδα μας απειλείται απροκάλυπτα από την ανεξέλεγκτη πολιτική ηγεσία της γείτονος χώρας. Η Τουρκία, υπερβαίνοντας διαρκώς τα όρια του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και τις Συνθήκες, και τις διακρατικές της Συμφωνίες, επιδιώκει να καταπατήσει τμήματα του εθνικού μας χώρου και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τις παρακαταθήκες του αγώνα της Γενιάς του 1940. Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας, πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι, με εγρήγορση και ακατάβλητη θέληση, με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα, για να αντιμετωπίσουμε τις πολυμέτωπες δυσκολίες του παρόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............