2 προτομές, του Νίκου Καζαντζάκη και της μητέρας του Μαργής Χριστοδουλάκη-Καζαντζάκη στο Κρυονέρι - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Οκτωβρίου 2020

2 προτομές, του Νίκου Καζαντζάκη και της μητέρας του Μαργής Χριστοδουλάκη-Καζαντζάκη στο Κρυονέρι

 Στις δύο προτομές, του Νίκου Καζαντζάκη και της μητέρας του Μαργής Χριστοδουλάκη-Καζαντζάκη στο Κρυονέρι, αναφέρεται ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Σήφης Μιχελογιάννης, στην πρώτη ανακοίνωση του ελληνικού τμήματος, που φέρει την υπογραφή του. 


Το Κρυονέρι είναι ο τόπος καταγωγής της μητέρας του Καζαντζάκη και των ευτυχισμένων παιδικών χρόνων του μεγάλου συγγραφέα και η αποκάλυψη των προτομών έγινε πριν από έναν χρόνο, στις 20 Οκτωβρίου 2019.

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωση ο κ. Σήφης Μιχελογιάννης: «Εκεί στην πλατεία θα συνεχίζεται για πάντα η μεταφυσική συνομιλία δυο προσώπων, που τόσο πολύ στερήθηκαν τον μεταξύ τους διάλογο όσο ζούσαν. Και ας ήταν τόσο πολύ αγαπημένοι, η μάνα και ο γιος της, που ήταν και γιος της οικουμένης. Ήταν πρωτοποριακή η πολιτιστική πρωτοβουλία των ανθρώπων στο Κρυονέρι, να τιμηθεί παράλληλα με τον μεγάλο συγγραφέα και η μητέρα του. Άμεσα τιμήθηκε η μητέρα του και έμμεσα τιμήθηκε το άλλο μισό της Γης και του Ουρανού, με την προβολή μια σχέσης ισότητας, αμοιβαίου σεβασμού και αφοσίωσης».

«Ο Νίκος Καζαντζάκης» συνεχίζει ο κ. Μιχελογιάννης, «παράλληλα με τη λογοτεχνική του προσφορά, που έκανε γνωστή την σύγχρονη Ελλάδα στα πέρατα της γης, παράλληλα με την κληρονομιά ενός ακατάβλητου αγωνιστικού και αντιστασιακού πνεύματος, που είναι το πνεύμα της Κρήτης, μας άφησε και μια τεράστια κληρονομιά πολιτισμού και ανθρωπισμού. Θερμά συγχαρητήρια στο Κρυονέρι, στο Μυλοπόταμο, στους ανθρώπους της Κρήτης, που ανέδειξαν και πρόβαλαν και αυτή την πλευρά της προσωπικότητας και της προσφοράς του παγκόσμιου και πολυσύνθετου συγγραφέα».

πηγη ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............