Μαλεβίζι: Με ολικό «λιφτινγκ» τα σχολεία πριν το πρώτο κουδούνι - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Σεπτεμβρίου 2020

Μαλεβίζι: Με ολικό «λιφτινγκ» τα σχολεία πριν το πρώτο κουδούνι

Πανέτοιμα για το πρώτο κουδούνι είναι τα σχολεία στο Δήμο Μαλεβιζίου με τη Δημοτική Αρχή να έχει δώσει μέσα στο καλοκαίρι μια πραγματική μάχη με το χρόνο. Σε μια χρόνια που η υστέρηση εσόδων είναι μεγάλη, λόγω της πανδημίας, η Δημοτική Αρχή υλοποίησε ένα δυναμικό πρόγραμμα ολοκληρωμένων ανακαινίσεων, μονώσεων, συντηρήσεων και παρεμβάσεων στα σχολικά κτίρια. Ο Δήμος Μαλεβιζίου εκμεταλλεύτηκε πλήρως τη θερινή ραστώνη με τα τεχνικά συνεργεία να δουλεύουν πυρετωδώς, προκειμένου να παραδώσουν στους μικρούς μαθητές αναβαθμισμένα σχολεία, καλύπτοντας χρόνιες ανάγκες. Έτσι, από Δευτέρα οι μαθητές θα αντικρίσουν με ασφάλεια τα «νέα» σχολεία τους.Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Όταν ολοκληρώνουμε ένα ουσιαστικό δίκτυο παρεμβάσεων σε πολύ λίγο χρόνο, τότε, ναι, μπορούμε να νιώθουμε ικανοποίηση και περηφάνια. Ο πρώτος στόχος εκπληρώθηκε δυναμικά. Νέες εγκαταστάσεις, ανακαινίσεις, μονώσεις, συντηρήσεις και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε χρόνο ρεκόρ μέσα στο καλοκαίρι. Ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Μαλεβιζίου σε πλήρη συντονισμό για τα παιδιά μας. Είναι μόνο η αρχή. Συνεχίζουμε, γιατί στο Μαλεβίζι ο δρόμος για την ουσιαστική αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων είναι ακόμη μακρύς. Καλή σχολική χρονιά»!
Οι παρεμβάσεις περιλάμβαναν κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, ανακαινίσεις,  εκτεταμένα «λίφτινγκ», συντηρήσεις υγρομονώσεις, θερμομονώσεις, αναβαθμίσεις αύλειων χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων WC κ.α. Για το σκοπό αυτό συνεχής ήταν η συνεργασία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Πετούση, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Χαράλαμπο Κουτσογιάννη, και τους Προέδρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Λίνα Επταμηνιτάκη και Ανδρέα Παντερή αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι:
 παραδόθηκε ολοκαίνουρια επιπλέον αίθουσα για το Γυμνάσιο Γαζίου,


 • δημιουργήθηκαν νέες πλήρεις εγκαταστάσεις (νέο σχολείο) για το 1ο νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας,
 • ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά το Νηπιαγωγείο Καβροχωρίου,
 • ανακαινίστηκε δημοτικό κτίριο για τη μεταφορά του Νηπιαγωγείου Καλεσσών,
 • παραχωρήθηκε αίθουσα στο δημοτικό σχολείο Καλεσσών,
 • ανακαινίστηκε το κτίριο, έγιναν εκτεταμένες μονώσεις, αναβαθμίστηκε ο αύλειος χώρος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο 1ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας,
 • αναβαθμίστηκαν οι εγκαταστάσεις στο 2ο και 3ο Δημοτικό (Πολύδροσο),
 • έγιναν εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης στο Δημοτικό Αγίας Πελαγίας,
 • έγιναν εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης στο Δημοτικό Φόδελε
 • έγιναν εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης στο 1ο Δημοτικό Κρουσώνα,
 • ανακαινίστηκε το Νηπιαγωγείο Κρουσώνα
 • ανακαινίστηκε το Γυμνάσιο Κρουσώνα
 • αντικαταστάθηκαν οι μονώσεις στον Παιδικό Σταθμό Κρουσώνα.
 • Ανακαινίζεται το Νηπιαγωγείο Ρογδιάς
 • το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στα:
ü  Γυμνάσιο Τυλίσου,
ü  Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μαράθου,
ü  Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ρογδιάς
 • αναμένεται η έγκριση χρηματοδότησης για ενεργειακή αναβάθμιση στα:
ü  2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου
ü  2ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας (πρώην αθλητικό)
ü  Γυμνάσιο Γαζίου
 • δρομολογείται η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων από τον ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο των σπουδαίων ανταποδοτικών οφελών που κέρδισε το Μαλεβίζι για την προσαιγιάλωση του μεγάλου καλωδίου στην Κορακιά


 Επιπρόσθετα, οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μιχάλη Αλμπαντάκη και τα τοπικά συμβούλια προχώρησαν σε αποψιλώσεις, κλάδεμα δέντρων και ολικούς καθαρισμούς σε εσωτερικούς και αύλειους χώρους, καθώς και περιμετρικά των σχολικών κτιρίων.  Στο Γάζι, μάλιστα, με μέριμνα του Προέδρου της Κοινότητας Βαγγέλη Παρασύρη ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις στις διαβάσεις πεζών στην κεντρική λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου και συνεχίζονται σε άλλες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............