Τρεις Περιοχές Της Ελλάδας Για Όσους Αγαπούν Το Κρασί - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Σεπτεμβρίου 2020

Τρεις Περιοχές Της Ελλάδας Για Όσους Αγαπούν Το Κρασί

 1%2B%25281%2529


Η ιστορία του κρασιού ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα και τον Διόνυσο, για τον οποίο διοργάνωναν γλέντια και θυσίες, καθώς ήταν ο Θεός του. Βέβαια, αυτό είναι μια απλή ιστορία της αρχαίας μυθολογίας. Όμως, αυτό που αληθεύει σε αντίθεση με τις ιστορίες του Διονύσου, είναι πως το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, δημιουργεί όντως, κάποια από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου.

πό την Πελοπόννησο έως την Κρήτη και από τα βόρεια Ήπειρο μέχρι τη Σαντορίνη, το γαστρονομικό ταξίδι του κρασιού μοιάζει να μην έχει σύνορα σε αυτόν τον τόπο. Επομένως, μπορείτε να επισκεφθείτε τα διάφορα οινοποιεία της χώρας και να κάνετε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων. Φρουτώδη ή και ξηρά κρασιά από την Ελλάδα δημιουργούν ένα μικρό μεγαλείο στη γευστική σας παλέτακαι σας κάνουν να ψάχνεται όλο και περισσότερες ευκαιρίες για ένα ακόμη τέτοιου είδους ταξίδι.
2_copy_copy

Ταξίδι γεύσεων με θέα, στη Σαντορίνη


Στη Σαντορίνη θα βρεθείτε να δοκιμάζετε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδας. Τα αμπέλια που βρίσκονται σε ηφαιστειογενή εδάφη έχουν κάτι ιδιαίτερο που δεν έχουν όλα τα άλλα. Ο ιδιόμορφος αμπελώνας του Κυκλαδίτικου αυτού νησιού είναι γνωστός ως ο πιο γηραιός στον Ελλαδικό χώρο, καθώς μερικά αμπέλια μπορεί να είναι και 300 χρόνων. Η Σαντορίνη φημίζεται για το εξαιρετικό Ασύρτικο κρασί της, χάρη στην υψηλή οξύτητά του και την ανθεκτικότητα στον χρόνο. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με το Αθήρι και το Αηδάνι ώστε να δημιουργήσουν το Π.Ο.Π. Σαντορίνη, αλλά και το γλυκό Vinsanto. Αξίζει να σημειωθεί πως για την παραγωγή του Vinsanto, η διαδικασία είναι λίγο πιο ιδιαίτερη. Τα σταφύλια χρειάζεται να λιάζονται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ύστερα το κρασί παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια.
3_copy_copy

«Πολυδυναμική» ποικιλία κρασιού στη Νεμέα


Φημισμένη για τα υπέροχα κρασιά της, η Νεμέα είναι ο απόλυτος προορισμός την εποχή της Άνοιξης. Οι ενημερωμένοι οινόφιλοι, ξέρουν να αναγνωρίζουν με κλειστά μάτια το χαρακτηριστικό στυλ της περιοχής. Το αξιοσημείωτο με τα κρασιά που προέρχονται από τη γοητευτική Νεμέα είναι πως αντικατοπτρίζουν απόλυτα μια μαγευτική Μεσόγειο.  Απολαυστικά, θερμά και κατακόκκινα, με βελούδινη υφή, κάνουν την κύρια ποικιλία της περιοχής, το Αγιωργίτικο, άκρως γοητευτική. Εξάλλου, το Αγιωργίτικο είναι μια «πολυδυναμική» ποικιλία, καθώς αλλάζει ανάλογα με το υψόμετρο, τη σύσταση του εδάφους και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί κάθε αμπελουργός.

4_copy

Ιστορία 4.000 χρόνων στην Κρήτη


Οι Κρητικοί έχουν την τάση να μιλούν για όλα τα προϊόντα που παράγουν, με πάθος. Αυτό συμβαίνει φυσικά, και με τα κρασιά τους. Με εμπειρία σχεδόν 4.000 χρόνων, η Κρήτη είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας μέρη στον οινικό χάρτη. Το βιδιανό, η βηλάνα, και το μοσχάτο σπίνας είναι μερικά παραδείγματα που αποδεικνύουν πως αυτό το νησί δεν έχει μόνο ωραία τοπική κουζίνα αλλά και κρασί. Ο συνδυασμός τους δε, θα σας κάνει να αγαπήσετε το νησί για πάντα. Διότι, το ξηρό κρασί του είναι εξίσου γευστικό με το γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............