Με συγκίνηση οι τελετές στη μνήμη των καταδρομέων Ηλία Τούλη & Νικόλαου Καβροχωριανού- Σε Μάραθος και Μονή Μαλεβιζίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Ιουλίου 2020

Με συγκίνηση οι τελετές στη μνήμη των καταδρομέων Ηλία Τούλη & Νικόλαου Καβροχωριανού- Σε Μάραθος και Μονή Μαλεβιζίου


Τη μνήμη των καταδρομέων Ηλία Τούλη & Νικόλαου Καβροχωριανού τίμησε ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες του Μαράθου και της Μονής, διοργανώνοντας δύο τελετές στους αντίστοιχους οικισμούς.


Όπως  ανέφερε ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας:
 «Η μνήμη είναι ο θεματοφύλακας της ιστορίας μας. Η τιμή είναι ο ελάχιστος φόρος που αποτίουμε στους ήρωές μας. 46 χρόνια μετά, το Μαλεβίζι δεν ξεχνά τους καταδρομείς Ηλία Τούλη και Νικόλαο Καβροχωριανό. 46 χρόνια τώρα ο πόνος αλλά και η υπερηφάνεια είναι μόνιμοι σύντροφοι συγγενών και συγχωριανών. Ο Δήμος Μαλεβιζίου και οι τοπικές κοινότητες Μονής και Μαράθου τίμησαν τα παλικάρια μας που θυσιάστηκαν τις μέρες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. ΑΘΑΝΑΤΟΙ»


Το πρόγραμμα των τελετών περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, σύντομες ομιλίες και κατάθεση στεφάνων. Τις ομιλίες πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Σπύρος Καλλέργης και ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Απόστολος Κλινάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............