Πώς να φτιάξετε zero waste μαρμελάδα καρπούζι με τις φλούδες του; - kriti traveller

kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

...
Η Αεροπορική Εταιρεία Του Παρελθόντος: Cretan Airlines
...
Το Ξωκλήσι Της Αγίας Άννας Στη Γερακιανή Λαγκάδα
...
Οι Κυκλικοί Κόμβοι Round - About
...
Ο Ναός Της Αγίας Αναστασίας Στο Ομώνυμο Φαράγγι
...
Η Ρούσσα Εκκλησιά Των Νερών Και Των Χρωμάτων
ΚΡΗΤΗ
...
Ευαισθητοποίηση Εθελοντών Αιμοδοτών
...
Ο Ομίλος Γκριμάλντι Για Το Λιμάνι Του Ηρακλείου
...
Τιμητική Εκδήλωση Για Τους Φωτορεπόρτερ
...
Τα Προβλήματα Της Κρήνης Του Κορώνι Μαγαρά
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

17 Αυγούστου 2022

Πώς να φτιάξετε zero waste μαρμελάδα καρπούζι με τις φλούδες του;

 Τα καρπούζια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα και δεν λείπουν από σχεδόν κανένα σπίτι αυτό το διάστημα. Ωστόσο είναι και ένα φρούτο με μεγάλο food waste, καθώς οι φλούδες του δεν τρώγονται. Υπάρχουν όμως τρόποι να τις εκμεταλλευτούμε και έτσι να καταναλώσουμε ολόκληρο το καρπούζι χωρίς να πετάξουμε τίποτα. Βρήκαμε μια συνταγή για μαρμελάδα καρπούζι που γίνεται εύκολα από τις φλούδες του!

Η συνταγή απλή και παίρνει χοντρικά κανένα δύωρο. Το πιο δύσκολο κομμμάτι είναι να αφαιρέσετε το πράσινο εξωτερικό από τις καρπούζι, καθώς για τη μαρμελάδα χρειαζόμαστε μόνο το άσπρο μέρος της φλούδας, με τα υπολείμματα του εσωτερικού κόκκινου μέρους που συγκεντρώνουν και όλη τη νοστιμιά στο φρούτο μας.


Δείτε παρακάτω πώς να τη φτιάξετε

Υλικά
500 γρ. Φλούδες καρπουζιού (μόνο το άσπρο μέρος τους)
400 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
3 λεμόνια, τον χυμό τους
1 βανίλια

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα από τις φλούδες του καρπουζιού, είναι καλύτερο να ξεκινήσουμε τη διαδικασία από ένα ολόκληρο καρπούζι, δηλαδή να μη χρησιμοποιήσουμε φλούδες ενός φρούτου που έχουμε ήδη καταναλώσει, καθώς θα είναι πιο δύσκολη η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.

Παίρνουμε ένα ολόκληρο μέτριο καρπούζι, το πλένουμε καλά και στη συνέχεια προσπαθούμε είτε με τον τρίφτη είτε με το μαχαίρι να αφαιρέσουμε το πράσινο περίβλημά του. Αφού γίνει αυτό, το κόβουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του, το φυλάσσουμε σε ένα σκεύος, ώστε να καταναλωθεί αργότερα.

πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε το εξωτερικό πράσινο περίβλημα του φρούτου σας. Πώς θα γίνει αυτό; Εξαρτάται το πόσο σκληρό είναι το καρπούζι που έχετε στα χέρια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλό μαχαίρι είτε έναν τρίφτη.
Αφού αφαιρέσετε το εξωτερικό περίβλημα, τότε κόβετε τις φλούδες σε κυβάκια.

Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση ώστε να μαλακώσουν. Αφού περάσει κάμποση ώρα, παίρνουμε το ραβδομπλέντερ και τις λιώνουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το τζίντζερ και μια βανίλια και χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία, ώστε να σιγοβράσει. Έπειτα από λίγα λεπτά, προσθέτουμε και τον χυμό των λεμονιών και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Θέλει περίπου 45 λεπτά για να είναι έτοιμη.

https://www.olivemagazine.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com
.............
ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ
...
Πεσμένα Του Σεπτέμβρη Φύλλα
...
Αλήτες Άγγελοι Ξεχασμένοι Στο Πλακόστρωτο
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
...
Παραδοσιακές Συνταγές Το Καπρικό Της Μαρίνας
...
Ελένη Ψαραδάκη - Μνήμες Πατρίδων
...
Αληθινές Ιστορίες Γυναικών Που Μιλάνε Στην Καρδιά Μας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
...
Θεραπεία Ζεύγους - Βελτίωσε Τη Σχέση Σου
...
11 Φράσεις Που Πρέπει Να Κόψετε
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
.............

Post Top Ad

.............