Αυτή Είναι Η Κρήτη Με Κοντομάνικο Έως Το Οκτώβριο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Οκτωβρίου 2022

Αυτή Είναι Η Κρήτη Με Κοντομάνικο Έως Το Οκτώβριο

 Εδώ μπορείτε να απολαύσετε την ηλιοθεραπεία, τη μεσημεριανή σιέστα και το κολύμπι σε τιρκουάζ νερά ακόμα και το φθινόπωρο και μάλιστα με πολύ μικρό κόστος... Ανακαλύψτε έναν τόπο μαγικό, όπου ο ήλιος λάμπει συνεχώς και οι άνθρωποι κυκλοφορούν με κοντομάνικα, και πάρτε μια γεύση από αυτό που ονομάζουμε «indian summer»...


A1

Γαλάζια νερά και χρυσή ψιλή άμμος, τιρκουάζ σπηλιές, καυτός ήλιος μέχρι το χειμώνα, φιδογυριστοί δρόμοι σε απέραντες εκτάσεις ανάμεσα σε βουνά με χαμηλή βλάστηση και το Λιβυκό πέλαγος. Φαράγγια και παλιά μοναστήρια, γκρεμοί που κόβουν την ανάσα, ελαιώνες και εξωτικά δάση με φοίνικες. Πόλεις και χωριουδάκια. Κόσμος που σε παρασύρει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να γλεντήσεις α λα κρητικά... ταυτόχρονα όμως και μια απέραντη σιωπή -λες και είσαι μόνος στη γη- όταν το έχεις ανάγκη. Αυτή είναι η μαγευτική Κρήτη. Ένας τόπος με την άγρια, φυσική ομορφιά μιας γυναίκας που δεν μπορεί κανείς να τιθασεύσει. 


A2

A3

Στο νησί που αγαπήσαμε από τα βιβλία, από τον Καπετάν Μιχάλη του Καζαντζάκη μέχρι τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου, φαίνεται πως δεν υπάρχει φθινόπωρο. Το καλοκαιράκι συνεχίζεται μέχρι τα Χριστούγεννα. Γι’ αυτό αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για απόδραση. Τώρα που τα σύννεφα συνωστίζονται πάνω από τον ουρανό της πόλης, εμείς της γυρίζουμε την πλάτη και διασχίζουμε τη Νότια Κρήτη έστω και για λίγες μέρες. 

Z1

11111111111

Ακολουθώντας τις δαντελένιες ακτές του νησιού, κάνουμε βουτιές στους γραφικούς κολπίσκους της Παλαιόχωρας, της Σούγιας, της Αγίας Ρουμέλης, της Αγίας Γαλήνης και εξερευνούμε όλη την περιοχή των Σφακίων. Θαυμάζουμε το σεληνιακό τοπίο στις παραλίες του Αγίου Παύλου στο νομό του Ρεθύμνου. Περνάμε τα βουνά στα Αστερούσια Όρη, που έχουν κάτι από το Φαρ Ουέστ, και φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής, στο νότιο Λασίθι. Εκεί που ο λίβας χαϊδεύει τα χιλιόμετρα της εξωτικής αμμουδιάς γύρω από τη σχεδόν όλο το χρόνο ηλιόλουστη Ιεράπετρα. 

A4

X1

Σε όλη τη διαδρομή θα κάνουμε στάσεις και θα διασχίσουμε φαράγγια, θα ανακαλύψουμε χωριά που δεν αναφέρονται στους ταξιδιωτικούς οδηγούς και θα συναντήσουμε αυθεντικούς Κρητικούς, που θα μας καλωσορίσουν με ρακές και σφακιανές πίτες.


Α.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............