Το «Φαγητό με την Αγάπη μας» στα Καμίνια - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Οκτωβρίου 2022

Το «Φαγητό με την Αγάπη μας» στα Καμίνια

 Το «Φαγητό με την Αγάπη μας» βρίσκεται από σήμερα (18/10/2022) και στα Καμίνια. Η δράση των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού σε σύμπραξη με τον Δήμο Ηρακλείου επεκτείνεται σε μια περιοχή με μεγάλες ανάγκες, ενόψει και ενός δύσκολου χειμώνα που έρχεται. 


Για το σκοπό αυτό τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού εγκατέστησαν έναν οικίσκο ως σημείο διανομής σε οικόπεδο ιδιοκτησίας τους στην οδό Μαράντη. Με τη συνεργασία του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, το «Φαγητό με την Αγάπη μας» στα Καμίνια θα εξυπηρετεί και την ευρύτερη περιοχή, κυρίως τα Δειλινά. Η προετοιμασία γίνεται ώστε να τροφοδοτούνται σε ημερήσια βάση (επτά μέρες την εβδομάδα) με πλήρη γεύματα (και δεκατιανό για τα παιδιά) ως και 150 συνάνθρωποί μας που το χρειάζονται. 


Το φαγητό παρασκευάζεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων στο κέντρο του Ηρακλείου, μεταφέρεται από τους ανθρώπους του Ιδρύματος, και διανέμεται στους ωφελούμενους από εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων. Με την επέκταση της δράσης, το «Φαγητό με την Αγάπη μας» θα διανέμει συνολικά ως και 400 πλήρη γεύματα καθημερινά σε τρία σημεία της πόλης του Ηρακλείου (κέντρο, Άγιος Ιωάννης, Καμίνια).

Το «Φαγητό με την Αγάπη μας» ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2012 με αυτοχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού. Στη συνέχεια, από τον Ιανουάριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2015, και πάλι από τον Μάιο του 2017 ως σήμερα, εντάχθηκε σε συγχρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας στην Κρήτη» της Περιφέρειας Κρήτης. 


Οι δράσεις, τόσο του κοινωνικού συσσιτίου («Φαγητό με την Αγάπη μας») όσο και του κοινωνικού παντοπωλείου, δεν σταμάτησαν ποτέ από το ξεκίνημά τους ως σήμερα, είτε με αυτοχρηματοδότηση είτε με συγχρηματοδότηση. (Από την αρχή της δράσης ως σήμερα έχουν δοθεί περισσότερα από 850.000 πλήρη γεύματα). Τώρα γίνεται ένα ακόμα βήμα, που βασίζεται κι αυτό στους ίδιους πόρους των Ιδρυμάτων, έχοντας βέβαια επίγνωση των μεγάλων αναγκών μιας μεγάλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας, στην προσπάθεια ανακούφισης συνανθρώπων μας με τρόπο που διαφυλάσσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, σύμφωνα με τις αρχές που διέπουν διαχρονικά την εκτέλεση της αποστολής μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού εκφράζει την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων, ένα φορέα της τοπικής κοινωνίας, για την επίτευξη κοινωφελών στόχων που μοιραζόμαστε και συνυπηρετούμε.

Στην πρώτη μέρα λειτουργίας της, την εγκατάσταση στα Καμίνια επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Ιδρυμάτων, Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρυμάτων και εντεταλμένος για τη δράση, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, ο Διευθυντής των Ιδρυμάτων Ισίδωρος Δετοράκης, μαζί με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων Φιλαρέτη Χρονάκη-Δαφέρμου και μέλη του Συλλόγου.

Ηράκλειο, 18/10/2022

Από τη Γραμματεία των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............