Ανθρωπιστικός περίπατος με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Οκτωβρίου 2022

Ανθρωπιστικός περίπατος με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

  Στην κινητοποίηση των Ροταριανών Ομίλων όλου του κόσμου, για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας από τον πλανήτη, μετέχει και ο Ροταριανός Όμιλος Ηράκλειο Ελ Γκρέκο. Η συμμετοχή του γίνεται, μαζί και με άλλους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, με τον ανθρωπιστικό περίπατο που συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην πόλη του Ηρακλείου. Ο περίπατος πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιομυελίτιδας που γιορτάζεται στις 24 Οκτωβρίου κάθε χρόνου.Φορέας χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας είναι το Ροταριανό Ίδρυμα το οποίο ενισχύουν οι Όμιλοι Ρόταρυ ανά τον κόσμο.  Έτσι και ο Ροταριανός Όμιλος Ηράκλειο Ελ Γκρέκο, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου,  θα πραγματοποιήσει τον περίπατο ξεκινώντας από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου και καταλήγοντας στην πλατεία Αγίου Τίτου.

Κατά τη διάρκειά του, τους συμμετέχοντες θα ξεναγήσει εθελοντικά στα ιστορικά μνημεία που απαντώνται σε αυτή τη διαδρομή, η ξεναγός και συγγραφέας Αθηνά Σφακάκη. Στον περίπατο θα πάρει μέρος και ομάδα μελών του Ροταριανού Ομίλου της πόλης Κοσάντ της Γαλλίας.

Ο τερματισμός θα γίνει, με μουσική, χορό και τραγούδια από τον ιστορικό Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και με κεράσματα από τον Σύλλογο Γυναικών Επισκοπής και Χερσονήσου «Η Εργάνη».

Η πολιομυελίτιδα στερεί από τα παιδιά που προσβάλλει τη χαρά της κίνησης και του περπατήματος. Με τη συμμετοχή του κόσμου υποστηρίζεται το έργο του εμβολιασμού των παιδιών και σταδιακά οδηγούμαστε στην εξάλειψη της νόσου. Σήμερα η πολιομυελίτιδα έχει περιοριστεί σε κάποιες δεκάδες κρούσματα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν που είναι και οι τελευταίες  χώρες του κόσμου στο στόχαστρο των  επιστημόνων και των ανθρωπιστών των Ομίλων Ρόταρυ. “Θέλουμε τόσο λίγο ακόμη”, λένε χαρακτηριστικά, για να μην υπάρχει πλέον η αρρώστια.

Με την εκδήλωση – κινητοποίηση της Κυριακής θα στηριχθούν και η Κινητή Μονάδα Διάγνωσις και Υποστήριξης Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και ο Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Το Μέλλον».

Στον ανθρωπιστικό περίπατο συμμετέχει, ο Ζωοφιλικός Σύλλογος «Ζωφόρος», τον στηρίζει το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Η Μεγαλόνησος» και θα πραγματοποιηθεί  με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, της ιδιωτικής κλινικής “Creta Interclinic” και των διαγνωστικών κέντρων «Κνωσός Διάγνωσις».

 

Χορηγοί είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου (Δη.Κ.Ε.Η.), η Βιομηχανία Αλουμινίου «Πικράκης Α.Ε.»  και η Εταιρία Εικονικών και Ακουστικών Ξεναγήσεων “Knossos 3D Experience”. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η Τηλεόραση Creta και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Σκάι Κρήτης».


Ανθρωπιστικός περίπατος με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............