Οθέλλος, Τζιουζέπε Βέρντι, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας στη Ριέκα, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Σεπτεμβρίου 2022

Οθέλλος, Τζιουζέπε Βέρντι, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας στη Ριέκα, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

 Τετάρτη 19 & Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στις 19:30, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»



 
Μετά την απόλυτη επιτυχία του πρώτου ανεβάσματος όπερας στην Κρήτη τον Νοέμβριο του 2021 με τον Ιδομενέα του Β. Α. Μότσαρτ, ο αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης θα διευθύνει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την όπερα Οθέλλος του Τζιουζέπε Βέρντι, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας στη Ριέκα και σκηνοθεσία του Μάριν Μπλάζεβιτς, για δύο μόνο παραστάσεις.
 
Βασισμένη στο ομώνυμο αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η όπερα σε τέσσερις πράξεις αποδίδει μουσικά την ιστορία του μαύρου κυβερνήτη της Κύπρου και στρατηγού της Δημοκρατίας της Βενετίας Οθέλλου, ο οποίος πέφτει θύμα του μίσους, ενός από τους σημαιοφόρους του, του Ιάγου. Ο Ιάγος με δόλο πείθει τον Οθέλλο πως η σύζυγός του, Δυσδαιμόνα, τον απατά με τον Κάσσιο. Ο Οθέλλος πέφτει στην παγίδα. Στραγγαλίζει τη Δυσδαιμόνα, όμως όταν ανακαλύπτει την αλήθεια, είναι ήδη αργά και αυτοκτονεί.
Μια παραγωγή όπου το βάρος δίνεται στη σχέση μεταξύ του συμβολικού και του ρεαλιστικού, τόσο στη δραματουργία, όσο και στη χορογραφία. Ένα μουσικό δράμα που ισορροπεί μεταξύ μουσικής και λόγου. Κάθε πρόσωπο θέτει ερωτήματα, καθώς δεν είναι μόνο ο χαρακτήρας που υποδύεται, αλλά και ένα σύμβολο. Ο Ιάγος είναι η ζήλεια ή η λογική; Ο Οθέλλος είναι η δύναμη ή το σύμπλεγμα; Η Δυσδαιμόνα είναι το θύμα ή ο καθρέφτης του Οθέλλου; Τα όρια μεταξύ γεγονότων και ονείρου, μεταξύ σκηνής και πραγματικού κόσμου μοιάζει να διαλύονται.
 
Συντελεστές:
Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης
Σκηνοθεσία και Δραματουργία: Μάριν Μπλάζεβιτς
Χορογραφία και Σκηνοθεσία: Σέλμα Μπάνιτς
Σκηνικά και Φωτισμοί: Ντάλιμπορ Φούγκοσιτς και Άλαν Βούκελιτς
Κοστούμια: Σάντρα Ντέκανιτς
Διευθυντής σκηνής και δραματουργίας: Κάτι Μάουντλιν
Ορχήστρα, Χορωδία και Μπαλέτο του Κροατικού Θεάτρου της Ριέκα
Διεύθυνση χορωδίας: Matteo Salverini
Συμμετέχει το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου
Διεύθυνση χορωδίας: Λένα Χατζηγεωργίου – Γιάννης Κιαγιαδάκης
 
Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3D81q5G
 
Προπώληση Εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15€ (γενική είσοδος) και 12 και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247).
● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3KX1kQg.
● Το ΠΣΚΗ, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης.
 
Πακέτο εισιτηρίων
Από την καλλιτεχνική περίοδο 2022/23, το ΠΣΚΗ δίνει την δυνατότητα στους θεατές να προμηθευτούν συνδρομητικά πακέτα εισιτηρίων, επωφελούμενοι έκπτωσης έως και 20% επί των αρχικών τιμών. Τα συνδρομητικά πακέτα και τις εκπτώσεις αναλυτικά, μπορείτε να τα δείτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://bit.ly/3qnaYlQ
 
Δωρεάν στάθμευση
Για τους θεατές των εκδηλώσεων υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ, κατά τη διάρκεια κάθε εκδήλωσης.
 
 
 
 

  • Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
  • Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Karatarakis Hotels & Restaurants
  • Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
  • Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
  • Επίσημος Χορηγός Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
  • Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............