ΕΣΠΑ με πράσινο και κοινωνικό πρόσημο ζητάει και το ΤΕΕ/ΤΑΚ – Στη Βουλή η πρόταση με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Αυγούστου 2022

ΕΣΠΑ με πράσινο και κοινωνικό πρόσημο ζητάει και το ΤΕΕ/ΤΑΚ – Στη Βουλή η πρόταση με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη

 Στη Βουλή, με την μορφή Αναφοράς προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κατέθεσε την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης ΤΕΕ/ΤΑΚ με την οποία προτείνεται οι Δείκτες Περιβάλλον – Κοινωνία – Διακυβέρνηση (ESG) και το αποτύπωμα Άνθρακα για μια κοινωνία μηδενικών αποτυπωμάτων, να γίνουν προαπαιτούμενο έγκρισης των νέων χρηματοδοτήσεων στο ΕΣΠΑ 2021-2027, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.


Όπως αναφέρεται στην επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, υπάρχει νέος σχεδιασμός διαχείρισης των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, διευκόλυνση των επενδύσεων και στοχοθέτηση στην Βιώσιμη ανάπτυξη. Η Βιώσιμη ανάπτυξη οριοθετήθηκε μέσα από 31 στόχους και τα τελευταία έτη έχει εξειδικευτεί πάνω σε δεδομένα και δείκτες Περιβάλλοντος, Κοινωνικής απήχησης και εταιρικής Διακυβέρνησης- το γνωστό ESG rate. Η αλλαγή μοντέλου παραγωγής σε κυκλικό, έφερε στην επιχειρηματική και επαγγελματική καθημερινότητα δείκτες κυκλικότητας διαχείρισης και άλλα εργαλεία που αποδεικνύουν την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας. Η ραγδαία κλιματική αλλαγή με τις συνέπειες της και η συμφωνία COP26 ως συνέχεια των προηγούμενων Πρωτοκόλλων, έφερε την αναγκαιότητα της πράσινης μετάβασης της οικονομίας, πέραν του απαραίτητου ψηφιακού μετασχηματισμού. Ως εκ τούτου το αποτύπωμα άνθρακα των δραστηριοτήτων μας μετριέται και λαμβάνεται υπόψη πλέον μέσα από Δείκτες scope 1,2,3 άμεσου και έμμεσου χαρακτήρα απόδοσης. Γι’ αυτό και προτείνεται οι Δείκτες Περιβάλλον – Κοινωνία – Διακυβέρνηση (ESG) καθώς και το αποτύπωμα Άνθρακα (Cox -) για μια κοινωνία μηδενικών αποτυπωμάτων, σύμφωνα με τις Οδηγίες και Στόχους της ΕΕ (fit55), να γίνουν προαπαιτούμενο έγκρισης των νέων χρηματοδοτήσεων από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021 - 2027.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............