Ο Σεβ. κ. Κύριλλος προέστη της λιτάνευσης και μεταφοράς της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης Σητείας από την Ενορία Σκοπής στην ομώνυμη Ιερά Μονή στον Τράχηλα. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Αυγούστου 2022

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος προέστη της λιτάνευσης και μεταφοράς της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης Σητείας από την Ενορία Σκοπής στην ομώνυμη Ιερά Μονή στον Τράχηλα.

 Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος προέστη της λιτάνευσης και μεταφοράς της θαυματουργού και περίπυστης Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης από τον Ενοριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Ενορίας Σκοπής, όπου φυλάσσεται καθόλη τη διάρκεια του έτους, στην Ιερά Ενοριακή Μονή της Παναγίας Φανερωμένης στον «Τράχηλα», που θα παραμείνει καθ᾽ όλη την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, έως και τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


Στην λιτανευτική πομπή των 8,5 χιλιομέτρων μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος Σκοπής π. Δημήτριος Αχλαδιανάκης και ο Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας συνόδευσε και φέτος την Ιερά Εικόνα πεζή, την οποία μετέφεραν στα χέρια με ευλάβεια και κατάνυξη εναλλάξ, ενώ οι Ιεροψάλτες έψαλλαν καθόλη τη διάρκεια της μεταφοράς Παρακλητικούς Κανόνες προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Μετά την άφιξη στη Μονή ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και ευχήθηκε στους πολυπληθείς προσκυνητές να έχουν την χάρη και την ευλογία της Παναγίας μας στη ζωή τους. Η Μητέρα του Κυρίου μας είναι η πνευματική μάνα όλων μας και όλοι μας προστρέχουμε με πίστη, ταπείνωση και ευλάβεια στο ιερό πρόσωπό της. Εκείνη μας σκεπάζει με το ιερό μαφόριό της και σε αυτήν καταφεύγουμε όλοι σε κάθε περίσταση και δοκιμασία. Η Παναγία η Φανερωμένη να περισκέπει όλους μας και να μας αξιώνει κάθε χρόνο να την λιτανεύουμε. Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος συνεχάρη τον π. Δημήτριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, για την αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου και Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Κρήτης) η μελέτη που συνέταξε αφιλοκερδώς ο εκ Σκοπής κ. Μαυρακάκης, τον οποίο ευχαρίστησε, και οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού ναού θα αρχίσουν άμεσα. Οφείλουμε να σεβαστούμε αυτό το ιστορικό μνημείο, να το συντηρήσουμε και να το παραδώσουμε στις επερχόμενες γενιές ως πολύτιμη παρακαταθήκη, σημείωσε ο Σεβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............