Υλοποίηση σειράς δράσεων της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ στο Δήμο Χερσονήσου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Αυγούστου 2022

Υλοποίηση σειράς δράσεων της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ στο Δήμο Χερσονήσου

 Μια σειρά από επιλεγμένες ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες-ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ που αφορούν στην πρόληψη ασθενειών και στην προαγωγή υγείας υλοποιούνται στο Δήμο Χερσονήσου και πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους 2022.



Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χερσονήσου και του αντιδημάρχου Κώστα Ζαχαριουδάκη, πραγματοποίησαν ήδη τρεις (3) συναντήσεις (Χερσόνησος, Μάλια, Γούρνες) με μικρές ομάδες ωφελουμένων ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος με τίτλο «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019».

Αναλυτικότερα, σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση των συνοδευτικών δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους της Περιφέρειας Κρήτης και, ειδικότερα, να ενημερώσει τους ωφελούμενους για τους κινδύνους στην υγεία τους - που προκύπτουν από συγκεκριμένες συμπεριφορές - αλλά και να τους ενθαρρύνει να λάβουν αποφάσεις για την υιοθέτηση μιας «άλλης» συμπεριφοράς, με αλλαγές στις συνήθειες και στον τρόπο ζωής.

Συγκεκριμένα, αφορά σε παρεμβάσεις: 1. Για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου. 2. Για τους κινδύνους από την κατανάλωση του οινοπνεύματος. 3. Για τους κινδύνους του καπνίσματος και παρεμβάσεις για τη διακοπή του. 4. Για τα χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού.

Κατά τη διάρκεια των ολιγομελών ομαδικών διαδραστικών συναντήσεων δίνονται απλές πρακτικές συμβουλές σε έντυπα φυλλάδια, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται ενημέρωση και παρέχονται σύντομες συμβουλές και γραπτές προσωπικές οδηγίες για τη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με συμπεριφορές υγείας.

Οι δράσεις αυτές είναι σημαντικές σε μια περίοδο πανδημίας, όπου τα χρόνια νοσήματα αυξάνουν την «ευαλωτότητα» του πληθυσμού.

Οι δράσεις για την Πρόληψη ασθενειών και Προαγωγή της Υγείας στους ωφελούμενους ΤΕΒΑ θα υλοποιούνται έως και το τέλος του 2022. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, τα ραντεβού για τις ομαδικές συναντήσεις μπορούν να κλείνονται από Δευτέρα έως Σάββατο και ώρες από 10:00 πμ έως 17:00 μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............