Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για τη Μάχη της Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Ιουνίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για τη Μάχη της Κρήτης

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουνίου η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, στην αίθουσα «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 81 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ιστορικός ερευνητής- συνεργάτης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης Κωστής Μαμαλάκης.


Στην ομιλία του με θέμα «81 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης - Η μάχη του Ηρακλείου (Μάιος 1941)», ο κ. Μαμαλάκης παρουσίασε άγνωστες πτυχές της Μάχης του Ηρακλείου φωτίζοντας τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις ημέρες εκείνες, ενώ παράλληλα προβλήθηκε σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, πριν την ομιλία του κ. Μαμαλάκη, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή ομιλία, συμπληρώνει ένα κύκλο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης γι’ αυτό το κορυφαίο ιστορικό γεγονός: Με την μεγάλη Έκθεση κειμηλίων και ντοκουμέντων των συλλογών Κωστή Μαμαλάκη, και Γιάννη Πρεκατσουνάκη που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου (και τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο στα Tourism Awards), με τον τόμο για την «Μάχη του Ηρακλείου» που εξεδόθη τότε, και με τη σειρά των εφετινών εκδηλώσεων και των προβολών ντοκιμαντέρ. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με την αγαστή συνεργασία του κ. Μαμαλάκη και του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε τη μνήμη των Θρακιωτών στρατιωτών που πολέμησαν στη Μάχη του Ηρακλείου, με τον Δήμαρχο να παραδίδει στον πρόεδρο του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης Θεοδόση Αμπατζιάνη τιμητική πλακέτα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Ξυλούρης και Νίκος Σκουλάς, οι Αντιδήμαρχοι Αριστέα Πλεύρη, Μαρίνος Παττακός, Μανώλης Βασιλάκης, Κώστας Βαρδαβάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Γιαλυτάκης («Ηράκλειο 3.7.5.»), Σπύρος Δοκιανάκης, Τάσος Τσατσάκης («Ενεργοί Πολίτες»), εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............